K. Sabaliauskaitei suteiktas Vilniaus miesto garbės piliečio vardas | kl.lt

K. SABALIAUSKAITEI SUTEIKTAS VILNIAUS MIESTO GARBĖS PILIEČIO VARDAS

Sostinės taryba trečiadienį rašytojai, menotyros mokslų daktarei Kristinai Sabaliauskaitei suteikė Vilniaus miesto garbės piliečio vardą.

Titulą rašytojai suteikti pasiūlė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Manau, mums tikrai laikas jau atsigręžti, kad yra ne tik iškilių vyrų, kuriančių Vilnių, bet ir ne kiek mažiau iškilių moterų. Aš teikiu K. Sabaliauskaitės kandidatūrą, kurią mes kaip lietuviai ir vilniečiai visi pažįstam“, – tarybos posėdyje sakė jis.

„Aš labai, labai džiaugiuosi, kad paskutinį kartą turėdamas progą teikti garbės piliečio kandidatūrą, turiu garbę teikti K. Sabaliauskaitės kandidatūrą“, – pabrėžė meras.

Sprendimui taryboje pritarta bendru sutarimu.

Pasak mero, K. Sabaliauskaitė atstovauja Vilniui pasaulinėje literatūroje ir kultūroje.

Jis rašytoją vadino asmenybe, kuri „savo mintimis ir plunksna pakylėja Vilnių, kuri grąžino į vilniečių sąmonę Vilniaus pirmo klestėjimo laikus – Baroko epochą“

K. Sabaliauskaitė yra viena žymiausių šiuolaikinių lietuvių rašytojų, nuo 2002 metų ji gyvena Londone.

K. Sabaliauskaitė žinoma tapo 2008 metais pasirodžius debiutiniam jos romanui „Silva rerum“, vėliau išsivysčiusiam į trilogiją.

Vilniaus miesto garbės piliečio vardas – aukščiausias įvertinimas, kurį miestiečiai gali inicijuoti ir suteikti asmenybėms už miestui ir Lietuvai reikšmingus darbus. Garbės piliečio vardas suteikiamas nuo 1996-ųjų.

Pastaraisiais metais šį titulą yra pelnę kadenciją baigęs šalies prezidentas Valdas Adamkus, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, signataras Vytautas Landsbergis, kunigas ir disidentas Julius Sasnauskas, MO muziejaus įkūrėjai Viktoras ir Danguolė Butkai.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

ši

runkelių mėgiamiausia

Anonimas

aš pats tai KREMLINIŲ LERVŲ lizdo, todėl man svetimą viskas, kas lietuviška !!!!

Anonimas

NEŽINAU TOKIOS..MATYT IŠ VALDANČIOS ŠAIKOS
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS