Kaip atrodys atnaujinta sankryža prie Nacionalinio stadiono Vilniuje? | kl.lt

KAIP ATRODYS ATNAUJINTA SANKRYŽA PRIE NACIONALINIO STADIONO VILNIUJE?

  • 2

Vilniaus miesto savivaldybės administracijos Vyriausiojo miesto architekto skyrius pradeda visuomenės informavimą apie parengtus Ozo, Ukmergės ir Siesikų gatvių Vilniaus mieste rekonstravimo projekto projektinius pasiūlymus.

Vienos judriausių sostinės sankryžų rekonstravimo užduotis buvo suformuluota jau įvertinus susisiekimo su būsimuoju daugiafunkciu kompleksu Šeškinės mikrorajone poreikius. Pagrindinis planuojamos pertvarkos tikslas – užtikrinti sklandžias ir saugias transporto priemonių ir pėsčiųjų susisiekimo sąlygas Ukmergės, Ozo, Siesikų gatvėse, įrengti trūkstamas dobilo tipo jungtis Ukmergės ir Ozo gatvių sankryžoje.

Savivaldybės įmonės „Vilniaus planas“ parengtame projekte numatyta naikinti Ozo gatvės ir jungiamojo kelio su Ukmergės gatve esamą šviesoforinę sankryžą; naikinti nereguliuojamą kairį posūkį iš Ozo į Ukmergės gatvės jungiamąjį kelią; panaikinti esamas viešojo transporto stoteles Ukmergės ir Ozo gatvių sankryžoje; rekonstruoti Ozo ir Ukmergės gatvių sankryžą įrengiant trūkstamas dobilo tipo atlankas; įrengti žiedines sankryžas Ukmergės ir Ozo gatvių atlankose, įrengti požeminę pėsčiųjų perėją Ukmergės gatvėje ties viešojo transporto stotelėmis, įrengti naujas viešojo transporto stoteles Ukmergės gatvėje ties projektuojamu pėsčiųjų viaduku, Ozo gatvėje ties pastatu Ukmergės gatvė 184,  Ozo ir Ukmergės gatvių nuovažoje ties esama automobilių saugojimo aikštele.

Taip pat numatyta rekonstruoti Siesikų gatvės atkarpą tarp namų Nr. 1–11, numatant vienpusį eismą gyvenamoje zonoje. Užkertant tranzitinį eismą, motorinių transporto priemonių eismas čia būtų uždraudžiamas (išskyrus tos zonos gyventojų ir aptarnaujančio transporto).

Tam, kad būtų užtikrintas patogus ir saugus pėsčiųjų patekimas tarp naujai projektuojamų viešojo transporto stotelių, numatyta įrengti pėsčiųjų viaduką Ukmergės gatvėje, trūkstamose vietose turėtų atsirasti dviračių takai ir pėsčiųjų šaligatviai. Ozo gatvėje numatyta įrengti atskiras viešojo transporto eismo juostas.

Preliminari visų šių darbų kaina – 14 mln. Eur.

Netrukus bus paskelbtas ir techninio projekto pirkimas Ozo ir Ukmergės gatvių sankryžos požeminių komunikacijų sutvarkymui. Šie darbai turi būti atlikti iki pradedant antžeminę Ozo, Ukmergės ir Siesikų gatvių rekonstrukciją.

Visuomenė susipažinti su pateiktais Ozo, Ukmergės ir Siesikų gatvių Vilniaus mieste rekonstravimo projekto sprendiniais, teikti pastabas ar pasiūlymus gali iki viešo projekto svarstymo (numatyta data – 2020 m. vasario 4 d. 17 val. Vilniaus miesto savivaldybėje, 239 kab.).

GALERIJA

  • Kaip atrodys atnaujinta sankryža prie Nacionalinio stadiono Vilniuje?
  • Kaip atrodys atnaujinta sankryža prie Nacionalinio stadiono Vilniuje?
Vilniaus miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

ALGIS

DAR NEŽINO KUR BUS STADSIONAS O , JAU TVARKYS JO APLINKĄ , VALIULIS GREIČIAU UŽSTATYS DAUGAIABUČIAIS .

c

o kam ten ju reikia,eiline pinigu plovykla

SUSIJUSIOS NAUJIENOS