Kaip Vilniuje tvarkomos žiemą gatvėse atsiradusios duobės ir ką daryti jas pastebėjus? | kl.lt

KAIP VILNIUJE TVARKOMOS ŽIEMĄ GATVĖSE ATSIRADUSIOS DUOBĖS IR KĄ DARYTI JAS PASTEBĖJUS?

  • 0

Šiemet žiema Vilniuje – viešnia su charakteriu: vieną dieną grasina šalčiu, o kitą jau šypsosi saulės spinduliais. Gatvių dangai tai ypač nedėkingas ritmas, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Trys Vilniuje gatvių dangas tvarkančios bendrovės pastarosiomis dienomis dirba be poilsio, dieną ir naktį bei savaitgaliais, skubėdamos registruoti ir tvarkyti kiekvieną atsivėrusią duobę. Padidintomis pajėgomis dirbantys kelininkai nuo metų pradžios iki šios dienos jau yra sutvarkę beveik 1200 kv. m duobių.

„Kitaip nei pernai, šią žiemą kone kiekvieną parą temperatūra svyruoja tarp teigiamos ir neigiamos. Kai vanduo kaupiasi dangų mikroplyšiuose ir staigiai užšąla, asfaltas „išsproginėja“ – atsiranda daug naujų duobių. Nors dauguma jų nėra didelės, išties kelia nepatogumų eismo dalyviams. Stebime situaciją patys, naudojamės ir „Waze“ programėlės vartotojų suteikiama informacija, o kol kas vairuotojų prašome ne tik būti atidesniems, bet ir pamačius pavojingą duobę pranešti avarinei tarnybai numeriu 1355 arba programėle „Tvarkau miestą“, – sako Vilniaus miesto savivaldybės Infrastruktūros skyriaus vedėjas Arūnas Visockas.

Kai vanduo kaupiasi dangų mikroplyšiuose ir staigiai užšąla, asfaltas „išsproginėja“ – atsiranda daug naujų duobių.

Žiemos laikotarpiu, kai temperatūra svyruoja, avarinės būklės duobės laikinai užtaisomos šaltu arba regeneruotu asfaltu. Esant žemai oro temperatūrai ar stipriam lietui sunku išlaikyti darbinę regeneruoto asfalto temperatūrą, dėl šios priežasties pagrindiniai gatvių remonto darbai prasidės pavasarį – nusistovėjus teigiamai temperatūrai, išėjus įšalui ir kovo mėnesio antroje pusėje pradėjus dirbti asfalto gamykloms.

Pirmiausiai bus tvarkomos intensyviausios A, B ir C kategorijų gatvės, taip pat gatvės, kuriomis vyksta viešojo transporto eismas.

Sostinės gatves tvarko 3 įmonės

Vilniaus mieste gatvių ir šaligatvių dangą tvarko trys bendrovės – „Grinda“, „Kerista“ ir „YIT Lietuva“.

Verta pažymėti, kad „Grinda“ šią savaitę padidino duobes tvarkančių ekipažų skaičių, pasitelkdami ir būsto avarinės tarnybos ekipažus, taip suformuodami papildomas brigadas ir organizuodami darbą pamainomis.

Startavo ir „Grindos“ pilotinis interaktyvus informacijos apie duobes surinkimo įrankis. Projektas testuojamas pasitelkus 40 vartotojų su galimybe plėsti vartotojų skaičių. Naujovė leis operatyviau gauti ir paskirstyti informaciją apie duobes, vertinti situaciją realiu laiku ir operatyviai reaguoti į pranešimus, kuriuos ir toliau bus galima teikti trumpuoju numeriu 1355, el. paštu 1355@grinda.lt, „Waze“ ir „Tvarkau miestą“ programėlėse.

Primename, kad pastebėjus mieste gatvių važiuojamojoje dalyje atsivėrusias avarines duobes, kliūtis pėsčiųjų zonose, atvirus šulinius, įgriuvas ties inžinerinių tinklų šuliniais, apie tai galima pranešti bendrovės „Grinda“ avarinei tarnybai, dirbančiai visą parą, trumpuoju numeriu 1355 arba el. paštu 1355@grinda.lt.

GALERIJA

  • Kaip Vilniuje tvarkomos žiemą gatvėse atsiradusios duobės ir ką daryti jas pastebėjus?
Vilniaus savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS