Kitokia Rugsėjo 1-oji: į šventę atėjusiems mokiniams ir jų tėvams – COVID-19 testai | kl.lt

KITOKIA RUGSĖJO 1-OJI: Į ŠVENTĘ ATĖJUSIEMS MOKINIAMS IR JŲ TĖVAMS – COVID-19 TESTAI

  • 2

Vilniaus Prano Mašioto pradinėje mokykloje nuvilnijusi Rugsėjo 1-oji šiemet buvo kiek kitokia – mokiniams ir jų tėvams ugdymo įstaigos teritorijoje buvo atliemami momentiniai COVID-19 testai, praneša LNK žinios.

„Mes šiemet visi nutarėme, kad į patalpas rekomenduojame ir vaikams, ir suaugusiesiems eiti su kaukėmis, kadangi mūsų patalpos nėra didelės, kad kuo ilgiau išliktumėme visi sveiki“ – sakė ugdymo įstaigos direktorė Jūratė Mikulskienė.

Rugsėjo 1-ąją tėvai ir vaikai, neatlikę COVID-19 testo, galėjo atlikti momentinį – Vilniaus P. Mašioto pradinės mokyklos teritorijoje buvo pastatyta speciali palapinė. Momentinio testo atsakymo jie sulaukė per penkiolika minučių.

„Dvi dienas vyksta testavimo procesas. Labai dėkojame savo visuomenės sveikatos specialistei, kuri nuo 7 val. iki 17 val. dirba stengiasi, ir džiaugiamės, kad tikrai nebuvo nė vieno sergančio“, – pasakojo mokyklos direktorė.

Pasak momentinius COVID-19 testus atliekančios specialistės, tėvai ir vaikai apie testavimo procedūrą informaciją gavo iš anksto. Tačiau atvykus, kaip tai vyks, paaiškinta dar kartą. „Nebuvo jokių ašarų, visi gana smagiai nusiteikę sulaukti šventės“, – tarstelėjo pastarąją procedūrą atlikusi Sigita.

Ji pridūrė, kad jei tokio testo atsakymas būtų teigiamas, tėvai ar vaikai apie tai sužinotų sulaukę skambučio telefonu.

„Puikios nuotaikos – pagaliau grįžome į klasę“, – pozityvumo neslėpė kalbinta atlikti šio testo su dviem vaikais lūkuriavusi mama. „Nebaisu, bet reikia pasidaryti, jei vaikai nori eiti į mokyklą“, – samprotavo į Rugsėjo 1-ąją su gėlėmis mokytojai atžingsniavęs Gabrielius.

„Manau, kad daugelis tėvų bus pasiskiepiję, vaikai periodiškai testuosis, tai nereikės nuotolinio mokymo šiemet, labai tikimės“, – sakė jo mama.

Tėvai neslepia – mano, kad ši pandeminė situacija Lietuvoje nelengva ir mokytojams. Pasak J. Mikulskienės, trys mokytojai iš Vilniaus P. Mašioto pradinės mokyklos išėjo į privačias mokyklas. „Aš kaip vadovė galvojau, kaip pažiūrėti į tai pozityviai? Aišku, pačioje pradžioje aš nuliūdau, o paskui pagalvojau: vadinasi, aš kaip vadovė esu stipri – paruošiu mokytojus privačioms mokykloms, nes aš, valstybinės mokyklos vadovė, konkuruoti su privačiomis mokyklomis niekaip negaliu. Negaliu pasiūlyti tokio atlyginimo, tik galiu pasiūlyti atmosferą, emociją, gerus santykius“, – sakė ugdymo įstaigos direktorė.

Jos teigimu, vienas žmogus dėl pandeminės situacijos iš mokyklos nusprendė išeiti į verslą, nes nepavoro įtampos ir gąsdinimo, kad testai dėl COVID-19 bus mokami. Kas pakeistų šiuos keturis pedegogus, J. Mikulskienė teigė jau radusi.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Dievaži...

Iš didelio rašto išeina iš krašto...

Kažin kodėl

Maximoje nereikia jokių testų, galimybių pasų ir t.t.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS