Koks likimas laukia Maskvos namų? | kl.lt

KOKS LIKIMAS LAUKIA MASKVOS NAMŲ?

  • 17

Pačiame Vilniaus miesto centre – liūdnas vaizdas. Visai netoli yra ir Gedimino kalnas, pilis, sporto rūmai, prabangus viešbutis. ,,Na, o toliau noriu tęsti nuo statistikos. Per pastarąjį mėnesį dešimt kartų čia vyko policijos pareigūnai dėl pačių įvairiausių iškvietimų, dėl pašalinių asmenų. Šiame pastate jau įvyko du gaisrai. Ir tai yra vis dar stovintys, nenugriauti Maskvos namai“, –  reportažą vaiduoklio pastate pradėjo LNK žurnalistas.

„Pirmiausia turiu informuoti, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija šiuo metu yra atlikusi viešųjų pirkimų procedūrą, sudariusi sutartį dėl griovimo darbų sąmatos parengimo ir tiekėjas šiuo metu jau yra pateikęs sąmatą, kuri vertinama inspekcijos,“ – situaciją komentavo specialistas.

– Ar griovėjai bus tie patys, kurie sąmatą sudaro?

– Ne. Bus organizuojamos viešųjų pirkimų procedūros, kurių metu bus atrinktas griovimo darbus atliksiantis rangovas.

– Kaip jums atrodo, pro kur į šį pastatą patenka žmonės?

– Manau, kad pagrindinė vieta čia anksčiau buvo pririšta tvora.

– Su savivaldybės leidimu ir žinia bandysime patekti į šio pastato teritoriją ir dabar atlikime eksperimentą, per kiek laiko tretieji asmenys gali čia patekti, kiek jiems užtrunka laiko. Taigi, keliaujame per tvorą – užtruko lygiai 14 sekundžių.

– Yra įteiktas privalomasis nurodymas ir juo statytojas yra įpareigotas užtikrinti tinkamą aptvėrimą. Patenka pašaliniai asmenys, buvo porą gaisrų, kodėl šios juostos atsirado, aš negaliu atsakyti, tikrai tai ne inspekcijos darbas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

– Žmonės kelia klausimą, kaip ant langų atsiranda grafičiai. Labai paprastai, asmenys užlipa laiptais ir prie kiekvieno lango gali purkšti, ką nori ir toliau bjauroti aplinką. Jūs dabar atėjote, apsižiūrėjote, ką matote?

– Pirmiausia, netinkamai aptverta statybvietė. Yra vietų, pro kur galima patekti į statybvietę prie pastato, kaip matome, išdaužytas duris. Mano žiniomis, dar iki gaisro jos buvo nerakintos – tai čia yra problema. Tai mes to privalomuoju nurodymu įpareigojame statytoją užtikrinti, kad niekas čia nepatektų.

Vaizdai ant sienų Maskvos namų pastate rodo, kad gyvenimas čia verda dienomis, naktimis, kas nori – ateina, kas ką nori, tas čia tą ir daro. Pats baisiausias faktas – kad ant šio stogo labai dažnai galima pamatyti paauglius, važinėjančius paspirtukais.

– Jūs kol kas nurodote ir įpareigojate užkalti, pastatyti viską tinkamai, kad niekas nepatektų, ir tuo pačiu metu vykdote teismo sprendimą nugriauti šį pastatą?

– Taip, lygiagrečiai vertinama yra sąmata, ir kaip sakiau, bus vykdomos viešųjų pirkimų procedūros.

– Kiek laiko galėtų trukti pats griovimas?

–  Negaliu atsakyti.

– Vienoje gatvės pusėje miestas gražinasi ir bando padaryti, kad neaugtų jokios žolės aplink stulpus, o  greta sporto rūmų, kitoje gatvės pusėje, vis dėlto nebus gražu, todėl, kad iki liepos vidurio šio pastato savivaldybė nei uždengs, nei kažką nuplaus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Meklaidas

tuos namus pavadinti Kievo namais ir baigti statyti.

to aš

Tavo visi pezalai rodo,ka stau svarbiausia,tai putlerio teroristo garbinimas tau svarbiausia,gerai,kad tavęs niekas neklauso ir neklausys

ane?

Pervadinkit "Ukrainos " namais ir atkris problemos, - ką ar negalima bus panaudoti Ukrainos labui?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS