Konkurencijos taryba netirs reklamos Vilniaus viešajame transporte | kl.lt

KONKURENCIJOS TARYBA NETIRS REKLAMOS VILNIAUS VIEŠAJAME TRANSPORTE

  • 1

Konkurencijos taryba pranešė nepradėsianti tyrimo dėl Vilniaus savivaldybės valdomos bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ (VVT) reklamos transliavimo viešajame transporte.

Taryba priėjo prie išvados, kad atsižvelgus į reklamos transliavimo pobūdį vartotojams negalėjo būti daroma žala, pranešė taryba.

Be to, taryba neturi įgaliojimų atlikti tyrimų ir taikyti sankcijų savivaldybėms ar jų valdomoms įmonėms dėl galimų Vietos savivaldos įstatymo pažeidimų.

Institucijos teigimu, VVT nepažeidė Konkurencijos įstatymo, jos veiksmai negali būti vertinami kaip viešojo administravimo subjekto funkcijos, o tyrimas dėl savivaldybės veiksmų neatitiktų tarybos veiklos prioriteto.

Į Konkurencijos tarybą kreipėsi Lietuvos marketingo asociacija, pranešusi, kad VVT naudojasi savo išskirtine padėtimi, nes transliuoja reklamą viešajame transporte. Asociacijos nuomone, kitos įmonės negali teikti tokių paslaugų, todėl jos diskriminuojamos, o rinka – iškraipoma, todėl tai riboja konkurenciją.

Konkurencijos tarybos nutarimas gali būti skundžiamas Regionų apygardos administraciniam teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Wilno nasze

Gaila.O reikėtų. Truputis kitos reklamos. Laukiu miesto autobuso.Atvažiuoja toks su užrašu-"Vilnius-Ukraina".Aš vairuotojo paklausiau,ar autobusas važiuos per Baltarusiją,nes man reikia į Grodną.Vairuotojas mane išdurnino ir tiek.Nieko nepaaiškino.Tai kam ta iškaba autobuso kaktoje?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS