Konstitucinis Teismas tirs VU sprendimą riboti vyresnių nei 65 metų dėstytojų darbą | kl.lt

KONSTITUCINIS TEISMAS TIRS VU SPRENDIMĄ RIBOTI VYRESNIŲ NEI 65 METŲ DĖSTYTOJŲ DARBĄ

  • 4

Konstitucinis Teismas (KT) ketvirtadienį pradeda nagrinėti skundą dėl Vilniaus universiteto (VU) taikomo ribojimo dirbti dėstytojams, vyresniems nei 65 metai.

Šis procesas vyks rašytinio proceso tvarka, pranešė KT.

Į KT kreipėsi Vilniaus apygardos teismas. Jis prašo ištirti, ar Konstitucijai neprieštarauja Vilniaus universiteto statuto nuostata, jog „vyresni kaip 65 metų dėstytojai ir mokslo (meno) darbuotojai gali dirbti universitete, jeigu Senatas pritaria, kad su jais būtų sudaryta terminuota darbo sutartis ne ilgesniam kaip 3 metų laikotarpiui“.

Statutas taip pat numato, kad tokia sutartis Senato sprendimu vieną kartą gali būti pratęsta.

Vilniaus apygardos teismas atkreipė dėmesį, kad galimybė dėstyti VU vyresniems žmonėms siejama tik su amžiumi – 65 metais, neatsižvelgiant į tai, ar nurodytas amžius turi esminę įtaką jo profesiniams gebėjimams ir dėl tokio amžiaus darbuotojas negali toliau eiti pareigų.

Šis teismas apeliacine tvarka nagrinėja bylą dėl atleidimo iš darbo VU. Buvęs vyriausiasis mokslo darbuotojas į teismą kreipėsi manydamas, kad iš pareigų buvo atleistas diskriminuojant jį dėl amžiaus. Jis prašo neteisėtu pripažinti Vilniaus universiteto rektoriaus 2018 metų liepos 5 dieną įsakymą ir grąžinti į darbą.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Arvydas

Valstybės tarnyboje pensininkai didina bedarbystę ir eikvoja biudžetą. Užleiskite vietą jauniems,kurie neturi pajamų. Dirbti galite ne tik biudžetinėse įstaigose. Argi teisinga turintis 1000 pensijos dar gauna 3000 biudžetinę algą ,kai kiti tik 300 pašalpą. Leiskite valdyti jaunesniems ir nepavargusiems protams. Seniai tegul pailsi. Jie to nusipelnė. Sutaupysite daug pinigų reikalingiems dalykams. Ar norite būti tokie susireikšminę kaip komunistiniai vadovai- iki mirties?

a-19

Vyti tuos senius į pensiją.

Pilietis

Vadinasi seime ir kitose valstybės tarnybose 65 metų žmogus neturės teisės dirbti.Vadinasi ir kuprius ir Adamkus visi kiti tokio amžiaus žmonės, viskas, Lietuvoje skaitomi nepilnaverčiais žmonėmis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS