Kviečia sostinės mokyklas įsitraukti į unikalų projektą | kl.lt

KVIEČIA SOSTINĖS MOKYKLAS ĮSITRAUKTI Į UNIKALŲ PROJEKTĄ

Vilniaus savivaldybė kviečia sostinės mokyklas įsitraukti į unikalų projektą - naudotis interaktyviuoju pamokų žemėlapiu „Patirk Vilnių“.

Žemėlapis padės atrasti būdus, kaip įdomiai ir prasmingai galima vesti pamokas ne mokykloje, o renkantis pačias įdomiausias, istoriškai svarbias ir gražiausias Vilniaus erdves mokymuisi. Interaktyvusis žemėlapis yra ne tik idėjų bankas, galima ir patiems siūlyti idėjas, vis praturtinant žemėlapį naujomis veiklomis ir naujais objektais.

Tinklapyje www.patirkvilniu.lt galima išsirinkti net kelias skirtingas pamokų temas ir susiplanuoti išskirtinę išvyką į miestą. Žemėlapyje galima rasti pasiūlymų, kaip netradiciškai vesti biologijos, fizinio aktyvumo ir sveiko gyvensenos, geografijos, istorijos, lenkų, lietuvių kalbos ir literatūros, pasaulio pažinimo pamokas mieste. Be to, siūloma apsilankyti ir specialiose edukacinėse programose sostinės muziejuose.

Šiuo metu galima rinktis 38 skirtingas kūrybingų mokytojų parengtas pamokas, projekto eigoje bus sukurta per 100 vertingų pamokų planų.

Dabar esančios pamokų temos skirtingos ir interaktyvios. Pavyzdžiui, Vilniaus Balsių mitologiniame parke ir jo prieigose moksleiviai kartu su mokytojais gali stebėti bei tyrinėti sostinėje augančių medžių rūšis. Misionierių sode 3-6 klasių mokiniai susipažins su augalais „svetimžemiais“ - šių pamokų metu moksleiviai išmoks orientuotis žemėlapyje, vardins žemynus, stebės aplinką ir atliks bandymus, išsiaiškins, kaip augalai plinta, diskutuos apie invazinių augalų reikšmę.

Istorija besidomintys moksleiviai kartu su mokytojais gaus progą apsilankyti „Ačiū tau, Islandija“ pamokoje: sužinos Islandijos ir Lietuvos istorijos sąsajas, atlikdami užduotis individualiai ir grupėmis, susipažins su islandų šalies istorija, geografija, kraštovaizdžiu, tarptautiniais santykiais bei kultūriniais etiketo savitumais. Pamoka baigsis padėkos Islandijai piešiniu.

Vykta ir integruotos, kelių skirtingų dalykų pamokos. Viena iš jų - pamoka „Ką byloja lazdynų giraitė?“. Tai integruota lietuvių kalbos ir literatūros bei biologijos, taip pat geografijos, gamtos, etninės kultūros pamoka, skirta 6 ir 7 klasėms. Jos metu mokiniai galės sužinoti lazdynų pavadinimus, aiškinsis būdvardžių darybą, sužinos apie Lazdoną - lazdynų deivę, kuri saugo žmones nuo blogybių, sukurs pasaką apie gerus deivės darbus. Bus galima sužinoti ir kaip dauginasi, maitinasi, kvėpuoja, žiemoja augalai.

GALERIJA

  • Kviečia sostinės mokyklas įsitraukti į unikalų projektą
  • Kviečia sostinės mokyklas įsitraukti į unikalų projektą
S. Žiūros / Savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS