Laisvės dienos metinių minėjimas Lukiškių aikštėje – bus eismo ribojimų | kl.lt

LAISVĖS DIENOS METINIŲ MINĖJIMAS LUKIŠKIŲ AIKŠTĖJE – BUS EISMO RIBOJIMŲ

  • 1

Paskutinę vasaros dieną Lukiškių aikštėje įvyks Laisvės dienos minėjimo renginys.

Krašto apsaugos ministerijos organizuojama šventė prasidės 17.30 val. nuo karinių orkestrų žygiavimo, bus iškilminga vėliavų pakėlimo ceremonija, Lietuvos kariuomenės Garbės kuopos ir Lietuvos kariuomenės orkestrų koncertas, fotografijos paroda, dalyvaus aukščiausi šalies vadovai. Minėjimui ruošiantis ir jo metu bus eismo ribojimų.

Eismo ribojimai

Nuo rugpjūčio 30 d. 10 val. iki rugsėjo 1 d. 16 val. Gedimino prospekto dalyje (nuo Vasario 16-osios iki J. Tumo-Vaižganto gatvės) bus ribojamas transporto priemonių eismas (išskyrus renginius aptarnaujantį transportą paruošiamųjų ir baigiamųjų darbų metu).

Rugpjūčio 31 d. 17–17.50 val. numatytas Lietuvos kariuomenės Garbės kuopos ir Lietuvos kariuomenės orkestrų žygiavimas Gedimino prospektu nuo Katedros aikštės iki Lukiškių aikštės. Nuo 18 val. vyks minėjimas: vėliavų pakėlimo ceremonija ir karinių orkestrų koncertas Lukiškių aikštėje.

Prieš šventę, t. y. rugpjūčio 30 d. 10–19 val., bus atliekami paruošiamieji darbai ir nuo rugpjūčio 30 d. 19 val. iki rugsėjo 1 d. 9 val. bus eksponuojama nuotraukų paroda Lukiškių aikštėje. Taip pat rugpjūčio 30 d. 10–11.30 val. ir rugpjūčio 31 d. 15.30–16.30 val. aikštėje bus vykdomos repeticijos.

Primenama, kad šiam renginiui skirti eismo ribojimai, galiosiantys iki rugsėjo 1 d. 16 val., prasitęs su kito festivalio – „Sostinės dienos 2022“ – eismo draudimais.

Apie renginį

Renginys skiriamas Laisvės dienai paminėti – 29-ųjų okupacinės Rusijos kariuomenės išvedimo iš Lietuvos Respublikos teritorijos metinių proga. Minėjime dalyvaus aukščiausi šalies vadovai, sveikinimo kalbą pasakys Ukrainos ambasadorius Lietuvoje Petro Bešta.

Rugpjūčio 31 d. programa:

17.30 val. – karinė eisena Gedimino prospektu nuo Katedros iki Lukiškių aikštės su trispalve

18.00 val. – Lietuvos Respublikos vėliavos pakėlimo ceremonija Lukiškių aikštėje

18.25 val. – Lietuvos kariuomenės Garbės sargybos kuopos parodomoji programa su dedikuotomis salvėmis

18.30 val. – Lietuvos kariuomenės Garbės kuopos ir Lietuvos kariuomenės orkestrų, grupės „Žalvarinis“ pasirodymai

19.00 val. – „Locked N’ Loaded“ ir tinklalaidės „Patrulio bazė“ komandos atvira diskusija apie okupacinės kariuomenės išvedimą iš Lietuvos teritorijos.

Renginyje taip pat galima bus išvysti: Lietuvos kariuomenės kūrėjų savanorių ir karo istorijos klubo „Partizanas“ parengtą artefaktų ir trofėjų iš karo mūšio lauko Ukrainoje ekspoziciją, virtualią istorinę archyvinių kadrų parodą apie Rusijos kariuomenės išvedimą iš Lietuvos, karinės fotografijos parodą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rinkit svarbiausius artefaktus

Apie 70 000 išsigimusių pusžydžių įvažiavo įrėpliojo po vasario 24 į Lietuvą ...o čia kažką vėl švęs. Tai rinkit svarbiausius artefaktus apie išsigimimų ir defektų lygį tų idiotų iš Ukrainos išsibasčiusių ir išmestų tiek iš Rumunijos tiek iš Lenkijos, tiek iš Skandinavijos valstybių. Visi brudų parazitų nusikratė. O čia - kas? Idiotų veisimo pamokėlės bus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS