„Laisvės konvojaus“ protestas Vilniuje neišdegė: vietoj žadėtos vilkikų virtinės – keli automobiliai | kl.lt

„LAISVĖS KONVOJAUS“ PROTESTAS VILNIUJE NEIŠDEGĖ: VIETOJ ŽADĖTOS VILKIKŲ VIRTINĖS – KELI AUTOMOBILIAI

  • 5

Vilniuje organizuotas protestas „Laisvės konvojus“, siekiant išreikšti nepasitenkinimą pandemijos valdymu, nepavyko, praneša LNK.

Anonimiškumu ir necenzūruojamu turiniu garsėjančioje rusų sukurtoje programėlėje buvo kalbama apie dešimtis ar net šimtus sunkvežimių, susirinksiančių Vilniuje.

Čia, pagal organizatorių planą, buvo siekiama atkartoti Kanadoje vykstančią sunkvežimių vairuotojų akciją, kuri jau kelias dienas blokuoja sostinę Otavą. Tačiau į Lietuvos sostinę atvyko tik apie dešimt lengvųjų automobilių. 

Kas šio „Laisvės konvojaus“ organizatoriai, žurnalistams sužinoti nepavyko. Šeimų sąjūdžio protestų organizatoriai šio mitingo autorystės kratėsi.

„Tai yra eilinių žmonių iš įvairių regionų sugalvotas dalykas, kurį paskatino būtent įvykiai Kanadoje“, – sakė Šeimų sąjūdžio lyderis Raimondas Grinevičius.

Visi turėjo rinktis sutartoje vietoje prie Gariūnų. Rinkosi – tik be sunkvežimių. Laukti sunkvežimiai nepasirodė. Protestuotojai suvažiavo lengvaisiais automobiliais. Vieną jų vairavo mitingais pagarsėjusi mokytoja Astra Astrauskaitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mes siekiame parodyti vienybę su prieš neofašizmą kovojančia Kanada ir Europa, nes siekis per skiepų pasus priversti visus jungtis į skaitmeninį konclagerį, mes taip manome, yra neofašizmo naujoji forma“, – teigė ji.

Kokiu maršrutu nepatenkintieji suks, buvo slepiama ir nuo pareigūnų, ir nuo žurnalistų. Sunkvežimių kolonos nesulaukę protestuotojai sakė gatvių neblokuos, bet jas lengvaisiais automobiliais apvažiuos.

Devyni automobiliai pajudėjo Geležinio Vilko gatvės link apsukdami po ratą pakelėje esančiose transporto žiedinėse sankryžose.

„Vertinu labai gerai kiekvieną akciją. Kuo jų daugiau bus, tuo visuomenei naudingiau. Kiek žinau, pati pradžia ir Kanadoje buvo su pavieniais vairuotojais gal iš dviejų firmų. O paskui išsirutuliojo į dabartinę situaciją Kanadoje. Tai Lietuvoje irgi kelių žmonių sugalvota, gal po savaitės ar mėnesio iškils į normalų protesto renginį“, – svarstė Šeimų sąjūdžio lyderis.

Policija tikino, kad protestui buvo pasirengusi – prieigose prie Seimo blokavo sunkvežimių eismą. Tačiau esą lietuviškasis „Laisvės konvojus“ žlugo – proteste nedalyvavo nė vienas vilkikas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Ta informacija nepasitvirtino – nepastebėjome nė vieno vilkiko, kuris būtų atvykęs. Vienas buvo atvykęs, bet tikriausiai nesiryžo“, – teigė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato (VPK) viršininkas Saulius Gagas.

Leidimo protesto akcijai vadinamasis „Laisvės konvojus“ neturėjo.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Vilnietis.

O tuo pat metu, griaunant nedastatytą Nacionalinį Stadioną - naikinama ten jau ne pirmi metai žiemoti įsikūrusią šikšnosparnių kalonija. Vasaros vakarais mėgdavome ten juos beskraidančius stebėti.

Jei žinai

kad esi Šiaurės Korėjoje kur po tokiu demonstracijų atsiimsi bylą nuo režimo, tai kokie dar norai gali būti? Tuo labjau kad vilkikai priklauso tikrai ne vairuotojams...---kraustysimės greit lietuviai ne tik dirbt, bet ir gyvent kitur...kur nors gilyn į Lenkiją ar Ispaniją

Kas per jovalai

Kovoja pries neofasizma. ;)))). Kremliaus zodziais seimu marsas kalbeti pradejo, nors kratosi atsakomybes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS