Lazdynų baseino pabaigtuvių terminas bus nukeltas? | kl.lt

LAZDYNŲ BASEINO PABAIGTUVIŲ TERMINAS BUS NUKELTAS?

Vyriausybė svarstys, ar nukelti sostinės Lazdynų baseino pabaigtuvių terminą iki 2020-ųjų pabaigos, taip pat patvirtinti galutinę skiriamą projektui sumą – 21,17 mln. eurų.

Trečiadienį Ministrų kabinetas turėtų pakeisti 2014-aisiais priimtą nutarimą, pagal kurį baseiną numatyta baigti 2018–aisiais. Darbai užtruko užsitęsus Vilniaus savivaldybės ginčams su rangovu „Irdaiva“ dėl techninio projekto detalių.

Vidaus reikalų ministerijos parengtame projekte taip pat siūloma numatyti 21 mln. 168 tūkst. eurų investicijas, iš jų – 14 mln. 793 tūkst. – Europos Sąjungos, 2 mln. 250 tūkst. – valstybės, dar 2 mln. 986 tūkst. – Vilniaus miesto savivaldybės, 1 mln. 139 tūkst. eurų – privačios lėšos.

2014-aisiais planuota, kad baseinas kainuos ne mažiau kaip 5,8 mln. eurų (20 mln. litų).

Vis dėlto Vyriausybės teisininkai abejoja termino pagrįstumu, taip pat kodėl didinamas anksčiau numatytas baseino plotas – nuo 7 tūkst. kvadratinių metrų iki 11 tūkst. 153 kvadratinių metrų.

„Be to, nėra aišku, ar būtent šių parametrų keitimas neįtakojo didesnės projekto vertės ir investuojamų lėšų bei neįtakos ilgesnės jo įgyvendinimo trukmės“, – nurodoma teisininkų pastabose.

Taip pat reiškiamos abejonės planams perduoti koncesijos būdu baseiną valdyti vėliau atrinktam privačiam operatoriui. Abejojama ir dėl paties termino: 14 metų trukmės koncesijos sutartį siūloma sudaryti 2020-ųjų birželį, nors statybų darbus numatyta baigti tik 2021-aisiais.

Anksčiau savivaldybė skelbė, kad atrinktas koncesininkas turės pasirūpinti ir baseino interjeru, turės valdyti, administruoti, techniškai prižiūrėti baseiną bei jo teritoriją, atlikti patalpų apdailos, remonto, priežiūros darbus.

Lazdynų baseinas su 50 ir 25 metrų ilgio takeliais, šuolių į vandenį infrastruktūra bei pakeliamu dugnu statomas vietoje čia buvusio sovietmečiu statyto olimpinio baseino.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

simasius

visiskas MOLIS,siulantis pirkti savo dantis....

...

Pats laikas Vilniui pradėt kosmodromą statytis!

Anonimui Pydarui

Skolintis - ar atsiklausė savo žmonių...........
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS