Lenkijos ambasada Vilniui dovanos „grojantį“ suoliuką | kl.lt

LENKIJOS AMBASADA VILNIUI DOVANOS „GROJANTĮ“ SUOLIUKĄ

  • 0

Užbaigdama kompozitoriaus, diplomato Mykolo Kleopo Oginskio metus, Lenkijos ambasada Vilniui nutarė padovanoti „grojantį“ suoliuką.

Multimedinis suoliukas su M.K.Oginskio muzika bus įrengtas K.Sirvydo skvere sostinės senamiestyje.

Jo atidarymas suplanuotas sekmadienį, pranešė Lenkijos ambasada Vilniuje.

Ant suoliuko bus galima atsisėsti ir paspaudus mygtuką pasiklausyti M.K.Oginskio kūrinių, iš trumpo aprašymo sužinoti, kas buvo M.K.Oginskis, o nuskenavus ant suoliuko esančius fotokodus daugiau sužinoti apie rėmėjus.

Po suoliuko atidarymo rengiamas orientacinis žaidimas, per kurį Vilniaus gyventojai galės pasitikrinti savo žinias apie M.K.Oginskio gyvenimą ir kūrybą.

Seimas 2015-uosius buvo paskelbęs M.K.Oginskio metais. M.K.Oginskio 250-osios gimimo metinės taip pat buvo įtrauktos į UNESCO minėtinų datų sąrašą.

M.K.Oginskis (1765–1833) buvo daugeliu talentų pasižymėjusi XVIII–XIX amžių sandūros asmenybė: politikas, diplomatas, Abiejų Tautų Respublikos Seimo narys, Vilniaus universiteto mokslo tarybos garbės narys, Lietuvos sukilėlių Vyriausybės, Lietuvos tautinės aukščiausiosios tarybos narys, socialinių reformų idėjų puoselėtojas, memuarų rašytojas, kompozitorius. Jis aktyviai dalyvavo politinėje, valstybės valdymo, švietimo, socialinių reformų, ypač baudžiavos panaikinimo, kultūros prieinamumo didinimo ir visuomenės kūrybiškumo skatinimo.

Pats M.K Oginskis palaidotas Florencijoje,  Italijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS