LNOBT sustabdžius veiklą atšaukiami premjeriniai spektakliai | kl.lt

LNOBT SUSTABDŽIUS VEIKLĄ ATŠAUKIAMI PREMJERINIAI SPEKTAKLIAI

  • 1

Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro (LNOBT) direktoriui Jonui Sakalauskui diagnozavus koronavirusą ir dėl to laikinai sustabdžius teatro veiklą, atšaukiami kitą savaitę planuoti renginiai, įskaitant Adolphe'o Adamo (Adolfo Adamo) baleto „Žizel“ premjerą.

LNOBT pranešė, kad rugpjūčio 12, 13 ir 14 dienomis „Žizel“ premjeriniai spektakliai neįvyks, juos planuojama nukelti į rugsėjo mėnesį. Konkrečios spektaklių datos bus paskelbtos vėliau.

Taip pat atšaukiami pirmadienį teatre turėję vykti renginiai: 15 val. spaudos konferencija ir 17 val. viešas susitikimas su „Žizel“ choreografe Lola de Avila.

LNOBT kol kas neskelbia, ar įvyks rugpjūčio pabaigoje planuota Gaetano Donizetti (Gaetano Donizečio) operos „Ana Bolena“ premjera.

Apie teigiamą J. Sakalausko koronaviruso testą paskelbta penktadienį. LNOBT vadovas izoliavosi savo namuose, teatre dėl koronaviruso grėsmės nutrauktos repeticijos, dezinfekuotos patalpos, su J. Sakalausku artimiausiai bendravusiems darbuotojams atliekami tyrimai.

J. Sakalauskas šeštadienį išplatintame viešame laiške pabrėžė, kad visi tiek į baleto „Žizel“ , tiek į operos „Ana Bolena“ repeticijas atvykę užsienio kūrėjai bei atlikėjai, prieš pradėdami darbą su LNOBT kolektyvu, buvo patikrinti COVID-19 testais. Visais atvejais gauti neigiami atsakymai.

LNOBT vadovas neigė vieno iš baleto atlikėjų, kuris norėjo likti anonimu, teiginius, kad teatre nebuvo pakankamai rūpintasi darbuotojų apsaugos priemonėmis, o prieš dvi savaites į Vilnių iš Italijos grįžęs teatro meno vadovas Sesto Quatrini (Sestas Kvatrinis) jautėsi prastai bei apie tai informavo ir kolegas.

„Iš Italijos atvykęs LNOBT operos meno vadovas S. Quatrini, dalyvaujantis „Anos Bolenos“ repeticijose, taipogi pristatė liepos 29 dieną išduotą pažymą, jog nėra užsikrėtęs COVID-19 infekcija. Jokiais sveikatos sutrikimais, priešingai nei viešai teigia nenorintys savo vardo viešinti teatro darbuotojai, šis dirigentas nesiskundė. Tad raginčiau teatro bendruomenę ateityje susilaikyti nuo sąmoningai klaidinančios ar nepatikrintos informacijos skleidimo“, – tvirtino J. Sakalauskas.

Jo teigimu, nei muilo, nei dezinfekcinio skysčio, nei vienkartinių pirštinių, nei veido kaukių teatre tikrai netrūko. Visi po vasaros atostogų į teatrą sugrįžtantieji privalėjo informuoti savo tiesioginius vadovus apie apsilankymus rizikingomis pripažintose šalyse bei kontaktus su galimai užsikrėtusiais, saviizoliacijoje esančiais asmenimis.

„Mes, teatro vadovai, stengėmės visais įmanomais būdais priešintis pandemijai ir kontroliuoti situaciją kolektyve. Visgi man, teatro žmogui, sunku įsivaizduoti, kaip su kvėpuoti trukdančiomis veido kaukėmis praktiškai galėtų repetuoti sunkiai fiziškai dirbantys baleto šokėjai ar tuo labiau dainininkai. Dėl šios priežasties veido kaukių dėvėjimas teatro patalpose darbuotojams ir spektaklių kūrėjams nebuvo privalomas“, – pabrėžė J. Sakalauskas.

„To, beje, nereikalavo ir Lietuvos Vyriausybės šią vasarą platinamos rekomendacijos“, – pridūrė jis. 

Teatre iš viso dirba per 600 darbuotojų.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

...,isGYVENAME SUDETINGA LAIKOTARPI...

kuom JIS baigsis tai neZINIA???...,trumpi FILOSOFINIAI paMASTYMAI apie SUDETINGA LAIKOTARPI... TASKAS

SUSIJUSIOS NAUJIENOS