Meras žada išsaugoti vaikų žaidimų aikštelę šalia Lenkijos ambasados | kl.lt

MERAS ŽADA IŠSAUGOTI VAIKŲ ŽAIDIMŲ AIKŠTELĘ ŠALIA LENKIJOS AMBASADOS

  • 0

Kilus Vilniaus senamiesčio bendruomenės konfliktui su Lenkijos ambasada dėl vaikų žaidimų aikštelės likimo, meras Remigijus Šimašius tikina, kad ji bus išsaugota.

Prieš trejus metus statytą vaikų žaidimų aikštelę greta K.Sirvydo skvero savo lėšomis įsirengė  Senamiesčio bendruomenė, tačiau, anot bendruomenės atstovų, pastarosiomis dienomis ambasada priminė savo ketinimus žaidimų aikštelę paversti statybų aikštele.

„Jie ruošiasi statyboms ir jie ieškojo ploto, kur susidėlioti savo statybines medžiagas, pastatyti vagonėlius. Kažkodėl jiems kilo tokia mintis iškeldinti aikštelę, kad jiems ten būtų plotas susidėlioti medžiagas“, - BNS sakė bendruomenės pirmininkė Asta Baškauskaitė.

Ji teigė pastarąjį kartą su Lenkijos ambasada šnekėjusi prieš dvi savaites, tačiau diplomatinės atstovybės darbuotojai esą tik pakartojo savo ketinimus bei minėjo, jog dėl ploto panaudojimo statybos metu jie buvo susitarę su tuometinės Vilniaus savivaldybės vadovais prieš kelerius metus, dar iki atsirandant aikštelei.

„Jie buvo abejingi“, - pokalbio rezultatus reziumavo A.Baškauskaitė.

Vilniaus meras Remigijus Šimašius BNS sakė neabejojantis, kad Pacų rūmus, kuriuose įsikūrusi ambasada, „remontuoti reikia“ - jis patvirtino, kad leidimą naudoti vietą statyboms ambasada yra gavusi. Meras taip pat patikino, kad aikštelė nebus iškelta.

„Iš savivaldybės yra aiškus nusiųstas raštas, kad vykdant statybos darbus aikštelė turi išlikti. Nuvažiavus, apžiūrėjus vietą, aišku, matosi, kad statybininkams būtų patogiau dirbti, jei aikštelės šalia nebūtų. Gal ne taip bus patogu statyti, bet, manau, išsiteksime visi Vilniuje - ir vaikai, ir statybininkai“, - sakė jis.

Anot jo, statybvietė ir aikštelė esą turėtų būti atskirta tvora. R.Šimašius taip pat žadėjo, jog nebus naikinamos ir kitos žaidimų aikštelės, o esant reikalui jos tik būtų „patrauktos kiek į šoną“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS