Mergaitės laiškas Vilniaus ugniagesiams: atomazga nustebino visus | kl.lt

MERGAITĖS LAIŠKAS VILNIAUS UGNIAGESIAMS: ATOMAZGA NUSTEBINO VISUS

  • 2

Pašto dienos minėjimas vaikų lopšelyje-darželyje išaugo į siurprizų pynę.

Visą istoriją laiške, kuriuo pasidalijo ugniagesiai viešojoje erdvėje, aprašė įvykių sūkuryje atsidūrusios mergaitės tėveliai Ana ir Steponas Raišiai.

„Mūsų dvynukai Mykolė ir Leonas lanko Vilniaus lopšelį-darželį „Žirniukas“. Auklėtojos Ievos Petruškevičienės iniciatyva, buvo vykdomas projektas Pašto dienai paminėti. Tėveliai buvo paraginti pasikalbėti su vaikais, kam šie norėtų parašyti laišką, kurį vėliau patys galėtų išsiųsti, nuėję į vieną iš Lietuvos pašto skyrių“, –  nuo ko viskas prasidėjo pasakojo tėveliai.

Mažasis Leonas nusprendė rašyti laišką pusbroliui. „Turbūt niekas nenuneigs, kad giminės ryšius palaikyti ne mažiau svarbu, nei komunikuoti su gelbėjimo tarnybomis, o Mykolė tuo metu sirgo, nebuvome tikri, kad iki kelionės į paštą pasveiks, bet ji taip norėjo šioje veikloje dalyvauti, kad nusprendėme laišką paruošti“, – teigė Raišiai.

Mykolės pasirinktas adresatas – ugniagesiai. Padėkos piešinys atsidūrė voke, užklijuotas pašto ženklas, kartu su auklėtoja užsukama į pašto skyrių ir vaikų kruopščiai ir nuoširdžiai paruošti sveikinimai, padėkos, linkėjimai išsiunčiami tiems, kam jie buvo skirti.

Mykolės laiškas keliauja Vilniaus APGV 6-ajai komandai. Laišką gavę ugniagesiai gelbėtojai šast ir atvyksta gyvai padėkoti mergaitei už pastangas.

Tokios staigmenos, turbūt, gyvenime nebuvome patyrę.

„Prisipažinsiu, ne tik Mykolė, bet ir mes, tėvai, buvome netekę žado gerąja to žodžio prasme, nes tokios staigmenos, turbūt, gyvenime nebuvome patyrę, todėl nė nebežinau, ar tuo momentu sugebėjome papasakoti Mykolės laiško ugniagesiams istoriją ir deramai išreikšti dėkingumą“, – bando nusakyti jausmą mergaitės tėveliai, kai prie savo durų išvydo ugniagesius gelbėtojus.

Tėveliai pasakojo, kad mergaitė iš nuostabos sutriko, o eidama miegoti pasipasakojo, kad dar kartą norėtų susitikti su ugniagesiais. „Šiandien truputį išsigandau, bet kitą kartą jau bus kitaip“, – dukros žodžius persakė tėveliai.

„Dar kartą AČIŪ jums nuo visos mūsų šeimos už gerą širdį. Galbūt jums mes buvome eilinio buto eiliniai gyventojai, bet mes, Mykolė, šį jūsų žmogišką veiksmą prisiminsime ir šią smagią istoriją, manau, dukrytė pasakos visą savo gyvenimą“, – sakė Mykolės tėveliai.

Vilniaus vaikų darželio „Žirniukas“ pedagogė Ieva Petruškevičienė teigė, kad ši istorija dar kartą įrodo, jog Lietuvoje gyvena nuostabūs, nuoširdūs, empatiški ir geranoriški žmonės. „Mažai dvynukų porai susitikimas su ugniagesiais – tai neišdildomi įspūdžiai visam gyvenimui, pavyzdys ir vertybės, pagarba sunkiam darbui“, – ugniagesiams už jų atsakingą tarnybą, darbus iš širdies dėkojo pedagogė.

Mergaitės tėveliai patikino, kad įamžinta šio netikėto susitikimo akimirka atsidurs šeimos albume. Mykolė džiaugiasi ir siurprizu, susitikimu su ugniagesiais, ir jų dovanomis – knygele „Gimtadienis be torto“.

Ugniagesiai Mykolei ir jos šeimai linki, kad aplenktų visi pavojai, tačiau tuo pačiu tai dar viena proga prisiminti, kad gaisro atveju reikia skambinti 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Antanas

Tikiuosi vyrai pasikvies ją pas save, parodys iš arčiau kaip jie dirba. O ilgainiui - gal tai padės paaugus rinktis profesiją.

DANUTE

Tiesiog glosto sirdi,sekmes PAREIGUNAMS IR MERGAITEI

SUSIJUSIOS NAUJIENOS