Ministras padarė išimtį: į prekybos centrą galėjo patekti ir neskiepyti, bet su viena sąlyga | kl.lt

MINISTRAS PADARĖ IŠIMTĮ: Į PREKYBOS CENTRĄ GALĖJO PATEKTI IR NESKIEPYTI, BET SU VIENA SĄLYGA

  • 4

Sveikatos apsaugos ministras Arūnas Dulkys padarė išimtį – į prekybos centrą galėjo patekti ir neskiepyti žmonės, tačiau jie turėjo apsispręsti žengi svarbų žingsnį kovoje su pandemija, praneša LNK žinios.

70-metis Vaidotas prieš skiepą atidžiai pildė anketą. Trečios vakcinos dozės į sostinės prekybos centrą atėjęs vyras sakė, kad tokia vieta skiepytis jam buvo patogi.

„Nežinau, kaip nuvažiuočiau iki „Litexpo“. Dabar neturiu jokios mašinos, o kadangi netoli gyvenu, tai ir atėjau“, – teigė Vaidotas.

Pirmąją skiepijimo prekybos centruose akcijos dieną vilnietė Gražina gavo pirmą skiepą nuo COVID-19. Nors buvo persirgusi ir turėjo galimybių pasą, nusprendė skiepytis.

„Mano galimybių pasas dar galioja iki sausio 7 dienos, bet atvykau vakcinuotis, kad būčiau sveikesnė“, – tarstelėjo ji.

O štai Nijolė į prekybos centrą atėjo ir skiepo, ir vieno pirkinio. „Atėjau pirkti šluotos ir tiesiog man pasisekė, ir aš pasiskiepijau be jokios problemos“, – šyptelėjo ji.

Žmonės sako esantys patenkinti galimybe pasiskiepyti tiesiog prekybos centre. „Manau, kad geografiškai čia – gera vieta, tai tikrai patogu“, – sakė žurnalistų kalbintas vyras.

„Neradau registracijos greitu metu, todėl buvo labai smagu, kad galiu ateiti be eilės“, – tarstelėjo dar viena moteris.

Prekybos centruose skiepijimo akciją vėl pradėjęs Nacionalinis kraujo centras (NKC) tokio žmonių antplūdžio kaip buvo vasarą nesitiki. „Kai dirbome vasarą, dirbome lauke, tai būdavo 500-700 žmonių. Čia tokių vilčių neturiu, jei paskiepysime 100, bus gerai, jeigu daugiau – labai džiaugsimės“, – pasakojo NKC direktorius Daumantas Gutauskas.

Nors buvo pasiruošę 300 „Pfizer“ vakcinų, paskiepijo 111 žmonių. Penki iš jų neturėjo galimybių paso. Kad jie galėtų įeiti į prekybos centrą, kur vyksta vakcinavimas, sveikatos apsaugos ministras akcijos išvakarėse padarė išimtį.

Žmonės gali būti palydėti iki vakcinacijos vietos, jei jie vis dėlto apsisprendžia vakcinuotis, ir būti paskiepyti.

„Žmonės gali būti palydėti iki vakcinacijos vietos, jei jie vis dėlto apsisprendžia vakcinuotis, ir būti paskiepyti“, – kalbėjo Sveikatos apsaugos ministerijos (SAM) atstovė Ginreta Megelinskienė.

Nors sudarytos sąlygos skiepytis, pro vakcinacijos punktą praeinantys žmonės vardijo savo priežastis, kodėl nesiskiepija čia ir dabar.

„Kiek suprantu, gali būti ir pablogėjimas, tai prieš šventes nesinori. O šiaip – būtinai“, – sakė sutikta moteris. „Gal į polikliniką važiuočiau. Dėl saugumo. Ten – medikai, šeimos gydytoja. Nežinau, dėl viso ko...“ – svarstė kita.

Kitą savaitę skiepijimo akciją planuojama tęsti visų penkių didžiųjų miestų prekybos centruose. Anot skiepytojus įsileidusių prekybininkų, valdžiai leidus į prekybos centrus įeiti tik su galimybių pasais, pirkėjų sumažėjo dešimtimis procentų.

„Galimybių paso tikrinimas, kuris prasidėjo nuo rugsėjo vidurio, turėjo neigiamos įtakos srautams ir jie iš tiesų niekada negrįžo į priešpandeminį lygį“, – sakė „Akropolio“ Rinkodaros ir komunikacijos departamento vadovas Dominykas Mertinas.

Tikimasi, kad vakcinuotis paskatins Vyriausybės sprendimas įvesti privalomą skiepijimą sveikatos apsaugos ir socialiniams darbuotojams.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Ingrida

koks geras tas mūsų ministras. Ir aš pati gera

orka

Nei jūs eisit, nei ką, bet dar spėsit pasidergt šiais metais. Pirmyn, antivakseriai...

nu

na ką, atėjo laikas daugumai rimtai pagalvot ar tas gp toks jau reikalaingas. Ar labiau reikalaingas nei nesutrikdyta sveikata dėl galimų pašalinių reiškinių. O omikronas, kiek sako, tai tik eilinis snarglys, todėl neverta trečią kart čipuotis kažkokiu skysčiu, kuris tikrai ne nuo koronos, o yra kažkoks bjaurus nuodas
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS