Ministerija siūlo tobulinti atliekų tvarkymą | kl.lt

MINISTERIJA SIŪLO TOBULINTI ATLIEKŲ TVARKYMĄ

  • 19

Aplinkos ministerija žada artimiausiu metu pateikti teisės aktų pakeitimus pakuočių atliekų tvarkymo problemai savivaldybėse spręsti.

Aplinkos ministras Simonas Gentvilas penktadienį šį klausimą aptarė su Vilniaus miesto savivaldybės, gamintojų bei importuotojų organizacijų bei atliekų tvarkytojų atstovais, praneša ministerija.

S. Gentvilo teigimu, kokybiškas atliekų tvarkymas, įskaitant ir pakuočių atliekas, – viena esminių sąlygų skatinant gyventojus rūšiuoti.

„Ministerija su savivaldybėmis gyvena tarsi paralelinėse tikrovėse. Nemažai pakuočių atliekų konteinerių didžiausiame Lietuvos mieste – perpildyti, neišvežami, o Aplinkos ministerijos dokumentuose – mes vieni Europos lyderių pagal pakuočių perdirbimą. Vadinasi, dokumentai neatitinka faktinės tikrovės“, – pranešime pažymi S. Gentvilas.

Ministerija su savivaldybėmis gyvena tarsi paralelinėse tikrovėse.

Pasak ministerijos, sostinės savivaldybė ir organizacijos nesusitaria dėl pakuočių atliekų tvarkymo sutarčių sąlygų ir įstatymų nustatytais terminais nesudaro sutarčių, o organizacijos laiku neapmoka atliekų tvarkytojams.

Susitikimo metu sutarta, kokių veiksmų imsis savivaldybė ir gamintojai ir importuotojai, kad artimiausiu metu būtų pasirašytos pakuočių atliekų tvarkymo organizavimo sutartys ir užtikrinamas kokybiškas pakuočių atliekų tvarkymas Vilniuje. Aptarti ir galimi teisinio reguliavimo pokyčiai.

Vilniaus vicemeras Valdas Benkunskas prieš susitikimą BNS sakė, kad problemos jau žinomos seniai, tačiau jos paaštrėjo per šventes.

„Ypač šventiniu laikotarpiu pasimatė, kai žmonės šventes leido namuose, turėjo daug vartojimo, tai prie konteinerių tos krūvos tiek stiklo, tiek popieriaus ir neišvežti, apkrauti konteineriai pradėjo tiesiog jau galutinai išnaudoti kantrybę. Visi galvoja, kad už tai atsakinga savivaldybė, o savivaldybė šitoje vietoje neturi jokių svertų pakeisti situacijos“, – sakė V. Benkunskas.

Aplinkos ministerija kitą ketvirtadienį kviečia į pasitarimą pakuočių ir pakuočių atliekų tvarkymo teisinei bazei tobulinti sudarytos darbo grupės narius – suinteresuotų institucijų ir socialinių ekonominių partnerių atstovus.

Rašyti komentarą
Komentarai (19)

Laima

Zinomiausi, daugiausia. pasireiskiantys sios. vyriausybes ministrai. yra S Gentvilas, G Lansbergis, A Dulkys, Skuodis. Tiketina, kad vadovaujant premjerei Simonytei greitu laiku isgirsime ir a pie kitu ministru atliekamus reikalingus , neatideliotinus darbus. Palinkejimas jiems -- dideles sekmes !!!

TAIGIS

KAIP SU KAUKE TAIP IR IDIOTAS...

Ali

eik nx. Arba eik tvarkyt tuos konteinerius vietoj šiukšlių Centro.Jei neturi ką veikt
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS