Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka mini šimtmetį | kl.lt

NACIONALINĖ M. MAŽVYDO BIBLIOTEKA MINI ŠIMTMETĮ

Renginiu „Žmonių biblioteka“ ketvirtadienį pradedamas minėti Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos 100 metų jubiliejus.

Šimtmečio renginyje „Žmonių biblioteka“ dalyvaus prezidentas Gitanas Nausėda, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis, kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas ir kiti.

Penktadienį bibliotekoje vyks tarptautinė mokslinė konferencija „XXI a. bibliotekos: tradicijos ir inovacijos“.

Įžanginį pranešimą „Žmonių biblioteka kaip modelis“ pristatys bibliotekos generalinis direktorius prof. Renaldas Gudauskas. Pasak bibliotekos vadovo, solidi institucijos sukaktis yra puiki proga įvertinti turimą patirtį ir su nauja energija, idėjomis tęsti Lietuvos nacionalinės bibliotekos sėkmės istoriją žengiant į antrąjį veiklos šimtmetį.

„Šiandien svarbu ne tik prisiminti bibliotekos istoriją ar švęsti jos 100-metį, kur kas svarbiau šios sukakties dvasioje apmąstyti Nacionalinės bibliotekos misiją ir vietą mūsų ateities gyvenime“, – sako. R. Gudauskas.

Pranešimų sesijoje įžvalgomis ir patirtimi apie kritinį mąstymą, lankstumą dalinsis UNESCO Tarptautinės filosofijos ir humanitarinių mokslų tarybos generalinis sekretorius prof. Luizas Oosterbeekas. Britų bibliotekos vyr. bibliotekininkė Liz Jolly kalbės apie žinių ir abipusio supratimo plėtrą tarp bibliotekininkų, partnerių ir vadovų. Pranešimą „Atmintis skaitmeninio nedėmesingumo laikais: institucinė perspektyva“ skaitys Švedijos nacionalinės bibliotekos vyr. akademinis bibliotekininkas mokslo reikalams dr. Janis Kreslinis.

Po pranešimų sesijos vyksiančioje diskusijoje dalyvaus keturių kaimyninių nacionalinių bibliotekų vadovai – Estijos, Latvijos, Lenkijos ir Lietuvos. Kolegialiai bus ieškoma atsakymų į klausimus, kokia yra partnerysčių reikšmė ir galimybės, kaip erdvių pokyčiai pastatuose veikia naujų veiklų atsiradimą, kas naujo pas mūsų kaimynus ir kuo jie gyvena, kokia jų vizija apie bibliotekų raidos pokyčius XXI amžiuje.

GALERIJA

  • Nacionalinė M. Mažvydo biblioteka mini šimtmetį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS