Naujamiestyje – skundai dėl nuodijamų šunų: nukentėjo ir fotografės N. Rekašiūtės keturkojis | kl.lt

NAUJAMIESTYJE – SKUNDAI DĖL NUODIJAMŲ ŠUNŲ: NUKENTĖJO IR FOTOGRAFĖS N. REKAŠIŪTĖS KETURKOJIS

  • 12

Šiomis dienomis apie, įtariama, nuodijamus Naujamiesčio keturkojus paskelbė ne vienas žymus žmogus. Tarp jų – fotografė Neringa Rekašiūtė, pasidalinusi savo šuns istorija, bei atlikėjas Vaidotas Baumila, paskelbęs apie draugų šunytės mirtį, praneša LNK.

Žinoma fotografė N. Rekašiūtė jau ramiau kalba apie košmarą, kurį patyrė prieš kelias dienas. „Pavedžiojau šunį, išėjau į susitikimą, grįžau, ir... Tiesiog, jis neatbėgo manęs pasitikti, kas jau buvo labai keista ir labai blogai. Ir tada, jau kai pamačiau šunį, tai jisai buvo visiškai nekoordinuotas: trankėsi į duris, nesuprato, kur aš esu, trankėsi į sieną“, – pasakojo moteris.

Žaibiška reakcija tokiais atvejais – kritiškai svarbi. Įtariama, nuodų ėdusį keturkojį veterinarams išgelbėti pavyko. Vis dėlto, viešai pasidalijusi savo skausmu, Neringa suprato: jos istorija – ne vienintelė. Iš viso vien Naujamiesčio rajone per trumpą laiką apsinuodijo penki šunys.

„Aš palaikau ryšį su visom kitom šeimininkėm, kurių šuniukams irgi tai nutiko, tai, pavyzdžiui, vienos (šunytei – red. past.) dar dabar yra labai sunku ir jai jau yra skirtas gydymas epilepsiniais vaistais. Tai tam tikros yra ir pasekmės nuo to“, – tikino pašnekovė.

Tik ne visiems pasisekė pasveikti: atlikėjo V. Baumilos draugė savo mylimą augintinį namie rado nebegyvą. „Grįžau, žiūriu, dar namuose paliko betvarkę nemažą, lyg suprasdama, kad kažkokie tai vyksta pavojai aplinkui. Tvarkau tą betvarkę – skambina, o jau beveik naktis buvo, naktį grįžom. Tai skambina, skambina, skambina, skambina, galvoju, kas čia dabar naktį skambinėt. Pakeliu, sakau: nu, kas yra, kas atsitiko? Ne savo balsu, žodžiu, verkia žmogus, sako: nebėra Dribsnio“, – liūdna patirtimi dalijosi atlikėjas.

V. Baumila / Stop kadras

Tai, ką išvydo šuns šeimininkė, anot atlikėjo, iškart išdavė: vos devynių mėnesių šuo nugaišo didelėse kančiose. „Tas vaizdas namuose buvo labai nesimpatiškas. Visuose kambariuose, kur tik įmanoma, matėsi, kad tas šuniukas bėgiojo ir ieškojo kažkokios pagalbos, nes visur palikta kažkokių fekalijų, išmatų“, – aiškino Vaidotas.

Šiame rajone auginančių šunis – netrūksta. O atlikėjas sakė dar tą pačią dieną vaikščiojant matęs primėtytos duonos. Veterinarai patvirtino baisiausius spėjimus. „Tai, ką papasakojom, tuos požymius kažkokius, tai, ką radom namuose, pasakė, kad greičiausiai nunuodytas šuo“, – teigė pašnekovas.

Kol kas nė vienas iš nukentėjusiųjų į policiją nesikreipė – tam trukdo ir įrodymų trūkumas. Tačiau bendruomenė nesiruošia pasiduoti.

„Mūsų visų šuniukams išrašė epilepsinį gydymą, tai, na, nėra taip, kad mes galėtume tiksliai pasakyti. Aš, pavyzdžiui, net nežinau, kur mano šuniukas kažką suvalgė, kitos žino, matė. Tai gal net nėra ir prasmės“, – svarstė N. Rekašiūtė.

Blogiausia, kad ir veterinarams nustatyti, ar gyvūnas apnuodytas, yra labai sunku. „Gyvūnas gana greitai gaišta ir būna labai sukietėjęs visas jo kūnas, tai mes tuomet galime įtarti ir kreiptis į laboratoriją pagalbos, kad išsiaiškintų, ar tikrai buvo apnuodytas būtent tuo toksinu. Bet kitu atveju dažniausiai lieka neatsakytas tas klausimas“, – teigė veterinarijos gydytoja Rūta Noreikaitė-Bulotienė.

Apie Naujamiesčio rajone nuodijamus šunis skundai buvo pasipylę ir prieš kelerius metus. „Sostinės policija anksčiau yra gavusi tokių pranešimų, kad Naujamiesčio mikrorajone, taip pat – Fabijoniškių mikrorajone, lyg ir nepažįstami asmenys, galimai, primėtė įvairių priemonių, galbūt netgi cheminių, kuriomis galėjo būti apnuodyti šunys“, – prisiminė Vilniaus apskrities policijos komisariato atstovas Tomas Bražėnas.

Svarbiausia, nutikus nelaimei, greitai reaguoti, nebandyti gyvūno gydyti patiems. „Jeigu apsinuodijama per virškinamąjį traktą, suėdant kažkokį toksiną, apsinuodijimo simptomatika būna tradicinė: padidėjęs seilėtekis, vėmimas, viduriavimas, šuniukas gali būti apatiškas. Kai kuriais sunkiais atvejais gali prasidėti traukuliai, gali jisai būti be orientacijos“, – aiškino veterinarė R. Noreikaitė-Bulotienė.

Asociatyvi J. Kalinsko/BNS nuotr.

Nors pagauti įtariamuosius nėra lengva, gavusi skundą policija dažniau patruliuoja rajonuose ir pabrėžia: baudos už tokį poelgį gresia didelės, net – areštas.

„Jeigu tai būtų administracinio pažeidimo požymiai, tai asmuo gali būti patrauktas atsakomybėn: gauti tiek baudą, tiek areštą. Jeigu tai būtų baudžiamoji atsakomybė, tai yra pakankamai didelės baudos: jeigu pirmą kartą, net iki dviejų tūkstančių eurų, jeigu pakartotinai nustatomi tokie veiksmai, tai gali būti net iki keturių tūkstančių eurų bauda“, – atviravo policijos atstovas T. Bražėnas.

Didelį išgąstį patyrę keturkojų šeimininkai tikisi, kad nuo kitų nelaimių išgelbės tiesiog suvokimas, kad žmonėms tai – šeimos narys, ir skausmas jį praradus yra neapsakomas.

„Tai yra taip siaubinga, ir aš labai tikiuosi, kad mūsų visuomenė keičiasi ir kad mes greitai išsivaduosim iš tokių baisių žmonių, nes aš net neįsivaizduoju, kas per sužaloti, sužeisti, traumuoti gyvenimo žmonės gali šitaip elgtis“, – apmaudo neslėpė N. Rekašiūtė.

 

GALERIJA

  • V. Baumila
  • Naujamiestyje – skundai dėl nuodijamų šunų: nukentėjo ir fotografės N. Rekašiūtės keturkojis
Rašyti komentarą
Komentarai (12)

Kokie sunys tokie ir seimininkai

Kai palaidus vedzioji ir nesurenki savo sunu sudu, tai taip ir atsitinka. Nekaltinkite kitu. Ar leidziate vaiku zaisti gatveje? O kodel leidziate suniui esti viska ka jis randa?

Paneles ir ponios!

Savo 3,14suoklius sikdinkite i klozeta,o ne zmonems po koju - ir neturesite bedu!

tokiu atveju

Butinai vesdami suniukus pasivaikscioti uzdekite antsnukius arba toki, nezinau, kaip vadinasi, toki skyda ant kaklo, ilgesni uz snukuti, kad negaletu rasto lauke maisto suesti. Tiesiog saugokite savo mylimus augintinius.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS