Naujausios žinios iš Nemenčinės: situacija gerėja | kl.lt

NAUJAUSIOS ŽINIOS IŠ NEMENČINĖS: SITUACIJA GERĖJA

Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė sako, kad Nemenčinėje nustatyta 300 asmenų, turėjusių sąlytį su bendrovėje „Vilnika“ užsikrėtusiais darbuotojais, ir pridūrė, jog situacija gerėja.

„Kalbant apie Nemenčinę, dabar jau matome, kad situacija gerėja. Tie atvejai, kurie buvo išaiškinti bendrovėje „Vilnika“, jie lieka tie patys jau antrą dieną – susirgo 87 įmonės darbuotojai, nustatyta per 300 sąlytį turėjusių asmenų, iš jų apie 200 yra įmonės darbuotojai.

Tačiau džiugina iš dalies tai, kad, atliekant visų Nemenčinės gyventojų testavimą, ryškėja, jog didžioji dalis atvejų yra susiję su „Vilnika“ ir išaiškinami teigiami atvejai tarp tų žmonių, kurie NVSC nurodymu turėjo būti izoliuoti“, – LRT radijui sakė G. Megelinskienė.

Anot jos, šalia esančioje gyvenvietėje nustatytas susirgimo atvejis žmogui, kuris neturėjo sąlyčio nei su vienu atveju Nemenčinėje.

„Nerimą šiek tiek kelia Kabiškės miestelis, kuriame nustatyta tiek ir atvejų, tiek ir sąlytį turėjusių asmenų, kurie ten gyvena. Taip pat nustatytas vienas asmuo, kuriam išaiškinta liga, žmogus, kuris neturėjo sąlyčio su nei vienu atveju“, – teigė departamento atstovė.

Reikėtų išlaikyti rimtį ir suprasti, kad karantino švelninimas yra reikalingas, tačiau turime būti budrūs.

G. Megelinskienė taip pat paragino gyventojus saugotis net ir sušvelninus karantino sąlygas.

„Mums kelia didžiulį nerimą karantino švelninimas. Suprantama, tai reikalinga tiek ekonomikai, tiek ir žmonių emocinei sveikatai, tačiau, iš kitos pusės, gyventojai turi atkreipti dėmesį, kad reikia elgtis atsakingai. Sušvelnintos karantino sąlygos nereiškia, kad galima nesisaugoti, išeiti į parduotuves be asmeninių apsaugos priemonių. Reikėtų išlaikyti rimtį ir suprasti, kad karantino švelninimas yra reikalingas, tačiau turime būti budrūs ir galvoti, kad neužgeso tie židiniai, atvejai kiekvieną dieną registruojami“, – LRT radijui teigė G. Megelinskienė.

Gairės: Nemenčinė, koronavirusas, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 karantinas, COVID-19 saviizoliacija
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Marija

Taip jau įvyko, kad darbuotojai buvo priversti dirbti karantino metu. Ir vėl nuo pirmadienio, balandžio 27 dienos, darbuotojai kviečiami dirbti. Vename ceche vėl susirinks 100 žmonių. Kur saugumo reikalavimai, kur atstumai, ar nebus antros bangos? Ir vėl Vilnika ir vėl Nemenčinė.. Gal užteks tyčiotis iš paprastų žmonių? Bet ne, godumas nešpasakotas verčia direktorius be giedos ir be jokios atsakomybės taip elgtis.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS