Nelegaliai Vilniuje dirbančių vairuotojų – trečdalis | kl.lt

NELEGALIAI VILNIUJE DIRBANČIŲ VAIRUOTOJŲ – TREČDALIS

Vilniaus valdžia pastebi, kad sostinėje padaugėjo nelegalias vežimo paslaugas teikiančių įmonių. Pranešama, kad kai kurie nelegaliai dirbantys vairuotojai paprastus automobilius žymi taksi ženklais, nors neatitinka keliamų reikalavimų.

Vilniaus savivaldybė skaičiuoja, kad jau dabar mieste važinėja daugiau kaip šimtas nelegaliai paslaugas teikiančių automobilių.

Ekspertai tikina, jog viena iš tokių vairuotojų daugėjimą lemiančių priežasčių – neseniai atsiradusi „Uber“ paslauga, kuri siūlo bet kam užsiimti pavežimo verslu.

Dėl to tampa sunkiau atskirti nelegaliai dirbančius vairuotojus.

Manoma, kad neteisėtai veikiančios bendrovės jau dabar užima trečdalį rinkos.

Tokią veiklą turėtų pažaboti siūlomos naujos transporto įstatymo pataisos. Jos aiškiau nustatys, kas gali užsiimti keleivių pavežimu. Tai taip pat sukonkretins naujų bendrovių, pavyzdžiui, „Uber“, atsakomybes ir pareigas.

Tuo metu taksi atstovai tikina, kad įteisinus pavežimo paslaugas, bus sugriautas jų verslas. Esą bendrovėms kaip „Uber“ nebus taikomi griežti reikalavimai, kokie dabar taikomi taksi.

Naujas įstatymo projektas bus svarstomas Seimo pavasario sesijoje.

Profsąjunga kreipėsi į premjerą

2016 kovo 1 d. Lietuvos vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“ kreipėsi į premjerą Algirdą Butkevičių, prašydama skubos tvarka skirti laiką susitikimui, kurio metu norėtų aptarti taksi ir viešojo transporto vairuotojų darbo sąlygas, kurioms įtaką daro „Uber“.

Profsąjungos išplatintame pranešime spaudai teigiama, kad „Solidarumo“ nariai nori aptarti „skaitmeninės pavėžėjimo paslaugų platformos“ kūrimo Lietuvos paslaugų rinkoje koncepciją, kadangi jiems „kelia susirūpinimą tai, kad gali būti sudaromos prielaidos nepagrįstai suteikti privilegijų vienam ūkio subjektui ir diskriminuoti kitus galimus vežimo paslaugų rinkos dalyvius“.

Skelbiama, kad Lietuvos vežėjų profesinė sąjunga „Solidarumas“ taip pat kreipėsi į Seimo kontrolierių tarnybą, prašydama įvertinti Seime ruošiamus keisti kelių  transporto kodekso pakeitimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS