Nemenčinės siuvimo įmonėje – 87 koronaviruso atvejai | kl.lt

NEMENČINĖS SIUVIMO ĮMONĖJE – 87 KORONAVIRUSO ATVEJAI

Nemenčinės siuvimo įmone „Vilnika“ šiuo metu nustatyti 87 koronaviruso atvejai ir 349 kontaktiniai asmenys, teigia Nacionalinio visuomenės sveikatos centro Vilniaus departamento direktorė Rolanda Lingienė.

„Turime registruotus 87 atvejus ir šiai dienai 349 sąlytį turėjusius asmenis (...) Paskutiniai atvejai registruoti užvakar – balandžio 21 dieną“, – spaudos konferencijoje ketvirtadienį sakė specialistė.

Jos teigimu, didžiausią nerimą visuomenės sveikatos specialistams šiuo metu kelia situacija netoli Nemenčinės esančiame Kabiškių kaime.

„Ten gyvena nemaža dalis sąlytį turėjusių asmenų, registruota ir nesusijusių su jais atvejų, kurie gyvena šioje teritorijoje“, – teigė R. Lingienė.

„Tikimės, kad visi užsikrėtę asmenys supranta savo atsakomybę ir visuomenės sveikatos specialistams praneša apie visus savo kontaktinius asmenis“, – pridūrė ji.

Specialistė taip pat teigė, kad iš viso Nemenčinėje dėl koronaviruso ištirti 2325 gyventojai, iš kurių 28 testas buvo teigiamas.

„Iš jų 26 susiję su „Vilnika“, su vienu asmeniu dar nepavyko susisiekti, vienas yra nesusijęs“, – sakė R. Lingienė.

Nemenčinė buvo tapusi koronaviruso židiniu – prieš savaitę įvesti ribojimai vykstantiems į miestelį ir iš jo.

Šios priemonės įvestos, kai protrūkis šiame Vilniaus rajono miestelyje kilo siuvimo įmonėje „Vilnika“, užkratas nustatytas ir dviems globos namų „Senevita“ darbuotojams, vienam Nemenčinės palaikomojo gydymo ir slaugos ligoninės darbuotojui.

Judėjimo ribojimai Nemenčinėje bus panaikinti penktadienį, 24 valandą.

Juos panaikinti trečiadienį nusprendė Vyriausybė, nes miestelio gyventojai drausmingai laikosi karantino reikalavimų, o COVID-19 infekcija iš esmės pasklido tik tarp žmonių, susijusių su siuvimo įmone „Vilnika“, ir yra suvaldyta.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Laima

Nesuprantu tik rase susirgusių 28 o db.jau paaiskejo jog į vakarą dar daugiau ir koks cia mazejimas...o dar svelnina karantiną.darzelius atidaro.Kas rūpi mūsų valdziai....?

Audrone

Cia ne virusas, o pedofilu rujojimo karantinas.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS