Nerimi plauks ekologiškas keltas | kl.lt

NERIMI PLAUKS EKOLOGIŠKAS KELTAS

Ekologiškos susisiekimo priemonės mieste – ateitis, kurią kuriame šiandien. Keturi vilniečiai pristato vandens srove plukdomą keltą Neries upėje.

Keltas, kuriam nereikalingas joks kuras ar kitos sintetinės medžiagos, netrukus ims plaukioti Nerimi Vilniuje.

Ekologiško kelto sumanytojai – keturi bendraminčiai: Paulius Zaviša, architektas Justinas Dūdėnas, Vilniaus dailės akademijos dėstytojas Šarūnas Šlektavičius ir inžinierius Donatas Stasiulis. Suvieniję jėgas trejus metus jie kuria Verkių parko krantą ir Valakampių paplūdimius jungiantį keltą „Uperį“. Mintis plukdyti keltą komandai būtent čia kilo senuose archyvuose pamačius senovinę graviūrą, vaizduojančią keltą Valakampiuose.

„Mes norėjom padaryti visai kitokį modelį, kuris neperkirstų upės ir visiškai netrukdytų laivybai. Dėl šios idėjos konsultavomės su mažiausiai 4 inžinieriais, kurie išmano laivybos fiziką, laivų statybą. Keltas ima energiją tik iš upės srovės ir nenaudoja jokio kuro ir net elektrinio variklio“, – pasakoja vienas kelto „Uperis“ sumanytojų J. Dūdėnas.

Išvysti keltą ir daugiau sužinoti apie projektą galite LRT TELEVIZIJOS laidoje „Labas rytas, Lietuva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kažkokia

nesąmonė, gal pradžioje ir bus norinčių, viena jiems gerai, kad jų sukurtame versliuke nereikalingos didelės išlaidos, taigi kaip bebūtų sėkmės

JA

Tokį niekalą gali sugalvoti tik vilniečiai. Gal nuplaukite bent iki Jonavos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS