Neteisingi R. Šimašiaus veiksmai vilniečiams kainavo 20 tūkst. eurų | kl.lt

NETEISINGI R. ŠIMAŠIAUS VEIKSMAI VILNIEČIAMS KAINAVO 20 TŪKST. EURŲ

  • 3

Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) frakcijos narys Vydūnas Sadauskas Vilniaus miesto Taryboje įregistravo sprendimą, kuriuo siūlo iš Vilniaus miesto savivaldybės mero Remigijaus Šimašiaus regreso tvarka išieškoti virš 20 885,21 eurų, kurie buvo sumokėti dėl mero sprendimu atliktų veiksmų atleidžiant viešosios įstaigos „GO Vilnius“ direktorių Darių Udrį, kurie atlikti pažeidžiant teisės aktų ir susitarimo reikalavimus.

2018 m. Lietuvos Aukščiausiasis Teismas priėmė nutartį, kurioje konstatuota: VšĮ „GO Vilnius“ steigėja ir vienintelė dalininkė, savininkė yra savivaldybė, kuriai atstovaudamas meras Remigijus Šimašius 2017 m. liepos 7 d. priėmė potvarkį ir juo nuo 2017 m. liepos 7 d. atleido be priežasčių D. Udrį iš viešosios įstaigos direktoriaus pareigų. Teismas nustatė, kad atleidžiant D. Udrį buvo pažeisti teisės aktai, t. y. buvo pažeistos darbo sutarties sąlygos dėl įspėjimo termino, dėl ko kilo pareiga mokesčių mokėtojų pinigais savivaldybei atlyginti žalą, kurią vienasmeniu sprendimu sukėlė R. Šimašius. D. Udrys pirmiau buvo atšauktas iš viešosios įstaigos vadovo pareigų galimai pranešimu feisbuke, o tik po to ieškant teisinių priemonių, kaip apiforminti apie viešai paskelbtą atleidimą

„Vilniuje galioja feisbuko teisė, kuri brangiai kainuoja vilniečiams. Už tai, kad meras atleido „Go Vilnius“ direktorių Darių Udrį ne pagal Darbo kodekso ir sutarties reikalavimus, buvo padarytos klaidos, kurios miesto biudžetui kainavo virš 20 000 eurų“, – sakė Lietuvos laisvės sąjungos (liberalai) narys V. Sadauskas.

Įstatymas ir teismų praktika numato pareigą atlyginti žalą už pareigūnų vienasmeniškai atliktus veiksmus regreso tvarka. Pavyzdžiui, Širvintų merė Ž. Pinskuvienė turi kompensuoti daugiau kaip 22 tūkst. eurų žalos vietos gydymo įstaigai, iš kurios ji neteisėtai atleido vyriausiąją gydytoją, nurodė Vilniaus apygardos administracinis teismas. Teismo sprendimas šiuo metu yra apskųstas.

„Meras R. Šimašius dažnai kalba apie politikų atsakomybę, todėl, tikimės, garbingai įvykdys pareigą atlyginti žalą, kuri buvo padaryta jo asmeniniu sprendimu“, – sakė V. Sadauskas.

GALERIJA

  • Vydūnas Sadauskas
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

neimanoma

Apsirengia moterisnauja suknele, pasidaza,ikala damu likeriuko del drasos, buna kad iruzsiruko, pasiskambinavisomsdraugekuriosuzimtos issiruosia igatruole po kaire nuo Halesturgaus o AUTUBUSUTOTIS TAIP IR NERENUOVUOTA KUR KVALIERIU ISESKOT? IRTIK SIMASIUS LENTAS NAUJAS ANT NAU KABINAnuima kabina nuima kabina...O GAL SIASIUS GERASKAVAIERIUS GRAZIAI MOTERIAI?

jau

sionystai per kom pradejo skalyt nepatinka per riebus kom bet tai kiekvieno teise o paprasciausia pavadinu asocialrunkeliais .....

tomas

Dienraščiui ,,Klaipėda" Jei nepašalinsite šio, moraliai iškrypusio, ,,tulpės" komentaro ir nesikkreipsite į teisėsaugos organus dėl jo autoriaus patraukimo teisinėn atsakomybėn, nuo Jūsų nusisuks visi padorūs skaitytojai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS