Netrukus sostinėje prasidės naujo „Vilties“ specialiosios mokyklos filialo statybos | kl.lt

NETRUKUS SOSTINĖJE PRASIDĖS NAUJO „VILTIES“ SPECIALIOSIOS MOKYKLOS FILIALO STATYBOS

Birželio pirmąją savaitę pasirašyta rangos darbų sutartis dėl Savanorių prospekte, buvusiame lopšelio-darželio pastate, įrengiamų patalpų naujam „Vilties“ specialiosios mokyklos filialui.

Projekto vertė siekia apie 1,78 mln. eurų, o darbus planuojama baigti iki 2024 m. liepos. Rangos darbus atliks UAB „Raseinių statyba“.

„Vilties“ specialiosios mokyklos-daugiafunkcio centro filialas bus įkurtas Savanorių pr. 55. Tai bus modernus, daugiau kaip 30 metų veikiančios įstaigos, padalinys. Patalpos bus įrengtos pagal šiuolaikinius ugdymo įstaigoms taikomus reikalavimus.

„Pastate vaikai galės ilsėtis ir lankyti raidą skatinančias šviesos ir judesio terapijas, praktines meninės raiškos veiklas pagal specialias programas. Tai yra tik viena iš daugelio priežasčių, kodėl šis projektas palengvins vaikams mokymosi procesą bei ilgalaikę integraciją“, – teigia Vilniaus vicemerė Donalda Meiželytė.

Naująjį neįgaliųjų dienos centrą papildomai galės lankyti 20 mokinių. Šiuo metu tiek ikimokyklinio, tiek bendrojo ugdymo programose mokosi beveik 90 vaikų, dar 17 jaunų žmonių dalyvauja dienos centro programose.

„Projekto eigoje atnaujinsime tiek pastato išorę, tiek vidų. Pagal patvirtintą projektą bus išplėstas pirmas aukštas, įrengtos dvi mokymo klasės, poilsio ir užimtumo patalpos bei modernus specialiems poreikiams pritaikytas liftas. Naujasis filialas atlieps mokinių poreikius bei leis kokybiškiau vykdyti ir valdyti ugdymo procesą“, – dalinasi Vilniaus vystymo kompanijos Finansų departamento direktorė Karolina Sakalauskaitė, laikinai einanti generalinės direktorės pareigas. Po rekonstrukcijos pastato plotas bus išplėstas daugiau kaip 300 kv. m, atsiras vietos atskiriems socialinio darbuotojo ir logopedo kabinetams, taip pat administracijai ir mokyklos renginiams. Centre galės dirbti 15 pedagogų ir specialistų.

GALERIJA

  • Netrukus sostinėje prasidės naujo „Vilties“ specialiosios mokyklos filialo statybos
Įmonės vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Expert z Wilno

Normaliems vaikams specialiųjų mokyklų nestato,nes jiems jų nereikia.

Esate šaunuoliai

Ir dar šauniau viskas bus, kai įvertinsite proto silpnumą, idiotizmas lygį, proto negalios lygį tų, kurie už tėvų, senelių, močiučių, dirbusių jų ar tai imliose grynųjų pinigų išplovimo vietose, prokuratūrose, medicinoje, profesūroje, prie veiklų su narkotikų platinimu, receptinių migdomųjų išvogimu ir panašiai, va, tie kaip sykis tai mokyklai naujoje vietoje. Nes šiaip už pinigus jiem nuperka ne tik korepetitorius, gerus pažymius, atestatus, kad atseit, išlaikė abitūros egzaminus, nors taip nebuvo iš tiesų ir papirkti iš anksto mokytojai atliko visus darbus už mokinius, suveikė atsakymus iš anksto ir t.t., visi tokie su nupirktos pažymiais pas medikus, jog esą yra beveik sveiki ir visai ne idiotai, iš privačių mokyklų visas kontingentas turi keliauti į spec.mokyklas. Nes absurdas yra begalinis. Už tų idiotų laikymą privačiose mokyklose ir dokumentų klastojimą, kad atseit jie nėra atsilikusio proto, nesugeba nieko iš viso, iš tiesų sumoka dar ir mokesčių mokėtojai, dirbantieji už m

SUSIJUSIOS NAUJIENOS