Nuspręsta tvarkyti Vyriausybės rūmus: remonto nematė nuo statybos laikų | kl.lt

NUSPRĘSTA TVARKYTI VYRIAUSYBĖS RŪMUS: REMONTO NEMATĖ NUO STATYBOS LAIKŲ

Artimiausiais metais ruošiamasi rekonstruoti Vyriausybės pastatą sostinės centre.

Kitų metų biudžeto projekte numatyti 795 tūkst. eurų techniniam projektui parengti.

„Po truputį judame link viso šito pastato rekonstrukcijos, tad pirminis etapas yra techninio projekto parengimas. Po to rekonstrukcija turėtų būti pabaigta per dvejus metus“, – BNS sakė Vyriausybės vicekancleris Deividas Matulionis.

„Pastatas nuo statybos laikų nėra remontuotas. Nei langai pakeisti, nei pats pastatas. Ir energetiniu požiūriu jis labai neefektyvus“, – pridūrė jis.

Anot vicekanclerio, iš pradžių Vyriausybės kanceliariją buvo planuojama iškelti į ketinamą statyti ministerijų miestelį šalia Seimo, tačiau vėliau tos minties atsisakyta.

„Pradžioje apie tai buvo galvojama, tačiau vėliau apsispręsta, kad vis dėlto geresnės vietos kanceliarijai nerasime. Visais požiūriais – ir lokacija, ir dėl parkavimo“, – teigė vicekancleris.

Pastatas nuo statybos laikų nėra remontuotas. Nei langai pakeisti, nei pats pastatas. Ir energetiniu požiūriu jis labai neefektyvus.

Sostinėje, Gedimino prospekto pradžioje, esantis Vyriausybės kanceliarijos pastatas, dar vadinamas Vyriausybės rūmais, buvo pastatytas XX a. devintojo dešimtmečio pradžioje.

„Verkiant reikia pastatą rekonstruoti. Tai unikali vieta net ir istoriniu požiūriu – šalia dabartinės Vyriausybės buvo ir pirmoji Lietuvos Vyriausybė“, – sakė D. Matulionis.

Kitų metų biudžeto projekte Vyriausybės kanceliarijai numatyta 16,3 mln. eurų, šiemet jai buvo skirta 14,6 mln. eurų.

Padidėjęs išlaidų poreikis atsiranda ne tik dėl kanceliarijos pastato techniniam projektui skiriamų lėšų. Dar 510 tūkst. eurų ketinama skirti pasiruošimui minėti Nepriklausomybės atkūrimo trisdešimtmetį bei 300 tūkst. eurų – išorės aplinkos pokyčių ir jų įtakos užsienio, saugumo ir gynybos politikai vertinimui.

GALERIJA

  • Nuspręsta tvarkyti Vyriausybės rūmus: remonto nematė nuo statybos laikų
  • Nuspręsta tvarkyti Vyriausybės rūmus: remonto nematė nuo statybos laikų
Fotobanko nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS