Nušvito Savanorių prospektas: įrengtas naujas modernus apšvietimas | kl.lt

NUŠVITO SAVANORIŲ PROSPEKTAS: ĮRENGTAS NAUJAS MODERNUS APŠVIETIMAS

  • 1

Nušviestas per tris seniūnijas – Naujamiestį, Panerius ir Vilkpėdę – besidriekiantis Savanorių prospektas – čia įrengtas naujas, modernus, nuotoliniu būdu valdomas apšvietimas.

Savivaldybės įmonė „Vilniaus apšvietimas“ beveik 2 km ilgio Savanorių pr. atkarpose nuo Laisvės pr. iki Riovonių gatvės ir nuo Vaduvos iki Galvės gatvės įrengė daugiau kaip 120 naujų, kokybiškų, unikalaus dizaino, ekonomiškų ir LED šviestuvų, kurie tamsiuoju paros metu šviečia abiejose prospekto pusėse.

„Sėkmingai įgyvendinome dar vieną apšvietimo projektą. Per keletą mėnesių įrengėme naują apšvietimą su naktinio pritemdymo funkcija, pakeitėme elektros perdavimo kabelius, atramas, sumontavome apšvietimo valdymo spintas. Tikimės, kad nuo šiol Savanorių prospekte tiek vairuotojai, tiek pėstieji jausis kur kas saugiau – Savanorių pr. kasdien miesto centro link ir Kauno bei Trakų kryptimi važiuoja apie 48 tūkst. gyventojų“, – sako UAB „Vilniaus apšvietimas“ vadovas Sigitas Mocevičius.

Sostinėje, pasak savivaldybės pranešimo, nuo gruodžio mėnesio jau pakeista per 3,5 tūkst. naujų šviestuvų, paklota daugiau kaip 30 km elektros kabelių, pakeista daugiau kaip 500, t.y. apie 25 proc., planuojamų keisti atramų. Pernai apšvietimo tinklai buvo atnaujinti didžiausio eismo intensyvumo miesto gatvėse ar jų dalyse, kurios kartu sudaro apie 50 km atkarpą: Oslo, Tūkstantmečio, Gariūnų, Žirnių gatvėse, Vakariniame aplinkkelyje, Žaliųjų ežerų, Įsruties, Kaminkelio, L. Giros, Dariaus ir Girėno, Lukiškių, Gerovės, Maironio gatvėse, Nemenčinės plente ir Savanorių prospekte. Dar beveik 2000 naujų šviesos taškų buvo įrengta įvairiose sostinės gatvėse, jų atkarpose, viešosiose erdvėse, dviračių ir pėsčiųjų takuose ir mokyklų stadionuose.

Tikimės, kad nuo šiol Savanorių prospekte tiek vairuotojai, tiek pėstieji jausis kur kas saugiau.

Vilniuje bus dar šviesiau, žada savivaldybė: suplanuoti įrengti dar apie 5 tūkst. naujų šviesos taškų. Naujas apšvietimas bus įrengtas Antakalnio, Naujamiesčio, Panerių, Baltupių, Jeruzalės, Pilaitės, Pašilaičių, Grigiškių, Karoliniškių, Senamiesčio seniūnijose. Dar iki vasaros pabaigos atnaujintu apšvietimu galės džiaugtis Parko, Linksmosios, Didlaukio, Tverečiaus, Debesijos, Noragiškių ir Ąžuolyno gatvių gyventojai. Radikalūs pokyčiai laukia Laisvės prospekte, Geležinio Vilko, Galvės, Ukmergės, O. Milašiaus, Olandų, Jeruzalės, Dariaus ir Girėno, J. I. Kraševskio gatvėse, Pelesos skvere.

Modernizuojant Vilniaus miesto gatvių apšvietimo tinklus bus pakeisti visi šiuo metu mieste esantys natrio bei metalohalido šviestuvai – tokių yra likę apie 40,7 tūkst. Sostinės gatvių apšvietimą valdys kompiuterizuota nuotolinio apšvietimo stebėsenos, valdymo ir kontrolės sistema. Tai pirmasis toks projektas ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje, kai modernizuojama viso miesto apšvietimo sistema. Įgyvendinus projektą, išlaidos elektrai turėtų sumažėti perpus – bus sutaupoma apie 11,7 mln. kWh elektros energijos, arba daugiau kaip 1 mln. eurų per metus vien iš elektros energijos.

GALERIJA

  • Nušvito Savanorių prospektas: įrengtas naujas modernus apšvietimas
  • Nušvito Savanorių prospektas: įrengtas naujas modernus apšvietimas
  • Nušvito Savanorių prospektas: įrengtas naujas modernus apšvietimas
  • Nušvito Savanorių prospektas: įrengtas naujas modernus apšvietimas
K. Mačiūno nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Reporteris

Jo, tik pats kelias lopas ant lopo nelabai modernus.....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS