NVSC: koronavirusas prekybos centro „Rimi“ ceche galėjo išplisti iš bendrabučio | kl.lt

NVSC: KORONAVIRUSAS PREKYBOS CENTRO „RIMI“ CECHE GALĖJO IŠPLISTI IŠ BENDRABUČIO

Koronavirusu susirgus keturiems Vilniaus „Rimi“ parduotuvės cecho darbuotojams, Nacionalinis visuomenės sveikatos centras (NVSC) teigia, kad šie atvejai gali būti susiję su židiniu bendrabutyje, esančiame sostinės Pergalės gatvėje.

Kaip trečiadienį spaudos konferencijoje sakė NVSC Vilniaus departamento Užkrečiamųjų ligų valdymo skyriaus vedėja Ginreta Megelinskienė, atliekant prekybos centro darbuotojų apklausą, buvo nustatyta, kad „vienas iš sąlytį su patvirtintais asmenimis turėjusių asmenų gyvena name adresu Pergalės gatvė 15“.

„Šis asmuo dar nėra ištirtas, jo tyrimas yra organizuojamas“, – kalbėjo ji.

Anot G. Megelinskienės, dar praėjusią savaitę Vilniaus miesto savivaldybės buvo prašoma prie šio pastato įkurti mobilųjį patikros punktą, kad gyventojai būtų kuo skubiau ištirti.

„Prašymas nebuvo įgyvendintas, todėl visi namo gyventojai buvo informuoti, kad turi individualiai registruotis numeriu 1808. Tačiau, kaip ir nujautėme, namo gyventojai tą daro vangiai. Panašu, kad kyla jau susiję židiniai. (...) Židinys iš niekur negali atsirasti, sąsaja aiškėja po truputį“, – teigė NVSC atstovė.

Pasak jos, šiame daugiabutyje jau yra patvirtinti penki užsikrėtimo koronavirusu atvejai.

Trečiadienio duomenimis, iš viso Lietuvoje patvirtinti 1577 COVID-19 atvejai. Tebeserga 460 užsikrėtusieji, 1049 asmenys pasveiko.

Dėl koronaviruso mirė 60 asmenų, dar aštuoni užsikrėtusieji mirė dėl kitų priežasčių.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Stebėtojas

Iš kur, bl..., tas virusas ateina?!

Lilija

Gal baikit maisit bendrabutį su parduotuvė. Kas ką gero galima išgirst?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS