P. Poderskis kviečia aktyviau tikrintis dėl COVID-19 baiminantis trečiosios bangos | kl.lt

P. PODERSKIS KVIEČIA AKTYVIAU TIKRINTIS DĖL COVID-19 BAIMINANTIS TREČIOSIOS BANGOS

Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis sako, kad nuo pirmadienio Vyriausybei leidus atsinaujinti daliai paslaugų, kol kas jų teikėjai pasyviai registruojasi COVID-19 tyrimams.

Jis kviečia grįžtančiuosius į darbą aktyviau tikrintis baiminantis trečiosios pandemijos bangos, bet abejoja, ar norinčiųjų atlikti testus padaugės.

„Labai rekomenduojame visiems tą padaryti, vietų yra tikrai sklidina ir kviečiame visus tą testavimą padaryti, tiesiog, kad visi galėtumėme jaustis saugūs, kad nesibaigtų tas karantino atlaisvinimas trečiąja banga kovo pabaigoje. Tai yra labai svarbu, nemokama, greita, procedūra paprasta – ją gali visi, kas grįžta į darbą, prevenciškai atlikti“, – spaudos konferencijoje penktadienį kalbėjo P. Poderskis.

Savivaldybės duomenimis, penktadienio popietę buvo likę apie 1,8 tūkst. laisvų vietų testams savaitgaliui.

„Matome didelę bėdą, nes jei bus daug besimptomių atvejų, ar žmonės, su mažais simptomais tą virusą vėl pradės nešioti, tiesiog turėsime vėl didelį susirgimų kiekį, iš esmės, turėsime trečiąją bangą, ko iš esmės nenorime. Norėtumėme tikėtis, kad antroji banga buvo mūsų paskutinė banga. Bet aš gan pesimimistiškai vertinų šį klausimą, manau, kad tas testavimas nieko nesudomins ir susirgimų vėl daugės“, – sakė jis.

Vyriausybė trečiadienį nusprendė leisti nuo kitos savaitės atidaryti kirpyklas ir atskirą įėjimą turinčias nedideles ne maisto prekių parduotuves, ribojant lankytojų ir klientų srautus ir laikantis kitų saugumo priemonių. Ministrų kabinetas taip pat patvirtino ir vėlesnių švelninimų planą, kartu suteikta galimybė nemokamai pasitikrinti nuo COVID-19 visoms darbą atnaujinančioms grupėms. 

Rengiamasi skiepyti 80-mečius ir vyresnius

Vilniuje rengiamasi nuo COVID-19 skiepyti 80-mečius ir vyresnius gyventojus, savivaldybės atstovai vakcinaciją tikisi pradėti po kiek daugiau nei savaitės.

„Ruošiamės senjorų skiepijimui. Tad jei yra jūsų kaimynai, artimieji, kuriems per 80 metų, galbūt jiems reikia pagalbos nuvykti į polikliniką ar kitą skiepijančią vietą ir tokiu būdu tą skiepą gauti (...). Tikimės jų aktyvaus skiepijimosi, nes tai viena didžiausių rizikos grupių, kuria norime pasirūpinti“, – penktadienį per spaudos konferenciją sakė Vilniaus savivaldybės administracijos direktorius Povilas Poderskis.

Anot jo, per pastarąją savaitę paskiepyta apie 7 tūkst. vilniečių, daugiau skiepyti kol kas neleidžia per mažas turimų vakcinų kiekis.

Mero patarėjas Karolis Vaitkevičius BNS sakė, kad iš viso Vilniuje gyvena apie 104 tūkst. senjorų, vyresnieji jau pradėti registruoti, su jais planuojama susisiekti, taip pat kitą savaitę ketinama pradėti platesnę informacinę kampaniją.

„Tikimės, kad jei viskas pavyks gerai, skiepijimas prasidės kitos savaitės pabaigoje arba dar kitos pradžioje“, – sakė jis.

Pasak jo, 80-mečiai bus skiepijami vakcinavus prieš tai numatytas prioritetines grupes.

 

GALERIJA

  • P. Poderskis kviečia aktyviau tikrintis dėl COVID-19 baiminantis trečiosios bangos
  • P. Poderskis kviečia aktyviau tikrintis dėl COVID-19 baiminantis trečiosios bangos
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Expertas iš Wilno

Kas jis toks?Jis nebe dirba Vilniaus savivaldybėje.

?????

o jis skutimosi masinele turi?Atrodo kaip talibas...

von ... y smelio deze

su snieguciu zaist ... islindo poviliukas apspnges nuo kanapiu...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS