Pajudėjo: siūloma pradėti M. Romerio universiteto jungimą prie VGTU | kl.lt

PAJUDĖJO: SIŪLOMA PRADĖTI M. ROMERIO UNIVERSITETO JUNGIMĄ PRIE VGTU

  • 1

Švietimo ir mokslo ministerija parengė projektą, kuriuo būtų pradedamas Mykolo Romerio universiteto (MRU) jungimo prie Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) procesas.

Sprendimą dėl MRU reorganizacijos prijungimo prie VGTU būdu turės priimti Seimas.

Nutarimo projektu siūloma, kad universitetai iki lapkričio 15 dienos pateiktų pertvarkos sąlygas, reorganizavimo planą ir atnaujinto VGTU statuto projektus.

Universitetai planuoja, kad susijungus 20 proc. turėtų sumažėti besidubliuojančių programų: komunikacijos, ekonomikos, finansų, informatikos, vadybos bei verslo studijų.

Reorganizacija siekiama, kad sostinėje šalia klasikinio Vilniaus universiteto veiktų technologinis universitetas su stipriu socialinių mokslų branduoliu.

Vyriausybės patvirtintas universitetų pertvarkos planas numato, kad šalyje veikiantys 14 valstybinių universitetų būtų pertvarkomi į devynis.

Seimas jau yra prie Vytauto Didžiojo universiteto prijungęs Lietuvos edukologijos ir Aleksandro Stulginskio universitetus, vyksta Šiaulių universiteto jungimo prie Vilniaus universiteto procesas.

Tuo tarpu sprendimą Lietuvos sporto universitetą jungti prie Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Konstitucinis Teismas pripažino prieštaraujančiu Konstitucijai. Lietuvos sporto universitetas nepriaria reorganizacijai ir nori išlikti savarankiška aukštąja mokykla.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

prijungus riomerine profke prie VGTU

bus suduotas skaudus smugis VGTU universiteto yvaizdziuj

SUSIJUSIOS NAUJIENOS