Pamatykite, kaip atrodys nauja Šiaurinės gatvė sostinėje | kl.lt

PAMATYKITE, KAIP ATRODYS NAUJA ŠIAURINĖS GATVĖ SOSTINĖJE

  • 0

Paaiškėjo, kaip atrodys Šiaurinės gatvė, kuri tęsis nuo Vakarinio aplinkkelio iki Ukmergės gatvės ir jungs Vakarinį aplinkkelį su Fabijoniškėmis.

Nauja šešių eismo juostų gatvė bus 2,8 kilometrų ilgio, turės 2 m pločio skiriamąją juostą ir dvi juostas skirtas viešajam transportui. Šalia bus nutiesti nauji šaligatviai, drieksis modernūs dviračių takai, projektuojama ir požeminė perėja ties Ukmergės g. 240.

Naujoji miesto arterija kirs Kalvarijų, Geležinio Vilko, Ukmergės, Justiniškių gatves ir Laisvės prospektą.

Kaip rašoma Vilniaus savivaldybės pranešime, naujoji gatvė bus tiesiama keliais etapais. Iš pradžių bus tiesiama jungtis nuo Vakarinio aplinkkelio iki Fabijoniškių gatvės, rekonstruojant ir Fabijoniškių gatvės atkarpą. Antruoju etapu bus tiesiama gatvė tarp Vakarinio aplinkkelio ir Justiniškių g., įrengiami įvažiavimai į Pušaloto ir Grigalaukio gatves. Ties Pušaloto gatve atsiras nuvažiavimas į greta gatvės esančių daugiaaukščių garažų teritoriją. Trečiajame etape bus tiesiama jungtis nuo Justiniškių g. iki Laisvės prospekto. Čia taip pat bus įrengtos jungtys su Žemynos gatve ir Laisvės pr. bei nuvažiavimai link greta gatvės esančių gyvenamųjų namų.

Techninį gatvės projektą planuojama baigti iki kitų metų rugsėjo. Tais pačiais metais planuojama pradėti ir gatvės įrengimo darbus. Savivaldybės duomenimis, pirmajam etapui finansuoti bus skiriama 35 mln. eurų Europos Sąjungos, savivaldybės ir valstybės biudžeto lėšų. Bendra projekto vertė – apie 90 mln. eurų.

GALERIJA

  • Pamatykite, kaip atrodys nauja Šiaurinės gatvė sostinėje
  • Pamatykite, kaip atrodys nauja Šiaurinės gatvė sostinėje
  • Pamatykite, kaip atrodys nauja Šiaurinės gatvė sostinėje
  • Pamatykite, kaip atrodys nauja Šiaurinės gatvė sostinėje
Savivaldybės vizualizacijos
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS