Pasirašyta 7 mln. eurų Nacionalinės koncertų salės projektavimo sutartis | kl.lt

PASIRAŠYTA 7 MLN. EURŲ NACIONALINĖS KONCERTŲ SALĖS PROJEKTAVIMO SUTARTIS

  • 8

Su ispanų architektūros studija „Arquivio architects“ pasirašyta 7 mln. eurų Nacionalinės koncertų salės „Tautos namai“ projektavimo sutartis, ketvirtadienį pranešė Vilniaus miesto savivaldybė.

„Paradoksalu, kad tokią svarbią Vilniui sutartį pasirašome tada, kai bene visame pasaulyje koncertų salių veikla sustabdyta. Bet ši situacija, tikiu, greitai pasikeis, o mes tą „muzikinę pauzę“ išnaudosime parengti solidžiam projektui, ir galiausiai ateis diena, kai Vilniuje vyks pasaulinio masto kultūros renginiai“, – pranešime cituojamas Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Pasak savivaldybės, pernai tarptautinį atvirą architektūros konkursą laimėjusi dešimties architektų komanda „Arquivio Arquitectura“ ateities darbams jungtinės veiklos sutartimi pasitelkė didelę projektavimo patirtį Lietuvoje turinčią architektūros studiją „Cloud architektai“.

Projektavimo paslaugų kaina skaičiuojama su akustikos projektu. Nacionalinės koncertų salės projekto finansuotojai Kultūros ministerijai akcentavus projekto akustinės dalies parengimo reikšmę, šį projektą patikėta atlikti akustikos inžinerijos įmonei iš Japonijos „Nagata Acoustics“.

Planuojama, kad siekiant aukščiausios garso kokybės jis bus modeliuojamas ne tik virtualiai, bet ir pastačius realų, tik gerokai mažesnį, salės prototipą.

Koncertų ir „Tautos namų“ salių kompleksas iškils buvusių Profsąjungos rūmų vietoje – ant Tauro kalno, šalia parko ir Liuteronų sodo. Bendras komplekso plotas sieks 16 tūkst.–18 tūkst. kv. m. Planuojama, kad Didžioji koncertų salė talpins iki 1,5 tūkst. –1,7 tūkst. klausytojų, ji bus pritaikyta ir klasikinės (simfoninės ir kamerinės) muzikos koncertams, ir kitų žanrų muzikos koncertams: salės akustinę kokybę numatyta pritaikyti panaudojant projektuojamas kintamos natūralios akustikos priemones.

Paradoksalu, kad tokią svarbią Vilniui sutartį pasirašome tada, kai bene visame pasaulyje koncertų salių veikla sustabdyta.

Mažąją,  kitaip – daugiafunkcę profesionalaus scenos meno, 500 vietų salę planuojama naudoti pačių įvairiausių meno žanrų pristatymui. Trečioji, „Tautos namų“ salė, bus skirta ekspozicijų, renginių ir edukacinei veiklai.

Reziduojančio orkestro kasdieninei veiklai, pirmiausia – repeticijoms, bus suprojektuota atskira, ketvirta, salė. Akustinėmis savybėmis ji bus artima Didžiajai, tokio pat dydžio planuojama ir scena. Kompleksą jungiantis holas bus pritaikytas įvairių laikinų ir nuolatinių veiklų realizavimui, čia veiks ir restoranas bei knygynas. Įveiklintos pastatų terasos ir stogai turėtų atverti sostinės panoramą.

Techninio projekto rengimo pradžia skaičiuojama nuo šio penktadienio, pabaiga planuojama 2022 metų pradžioje. Iki tol turi būti praeiti visi etapai – sprendinių derinimas su visuomene, tarpiniai derinimai su nevyriausybinėmis organizacijomis ir suinteresuotųjų grupėmis.

GALERIJA

  • Pasirašyta 7 mln. eurų Nacionalinės koncertų salės projektavimo sutartis
Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Kas savivaldybėje

paranoiškai jaučia baimę žodžiui ,,Tauta", pavadinimui ,,Tautos namai" (kuriuos privalėjome Vilniuje pastatyti), Tautos istorijai??? Kas per piktoji jėga valdo savivaldybę, kuri visai užmiršta, jog SOSTINĖ - ne eilinis šalies miestas, jog ji PRIVALO Tautai, jos istorijai tarnauti, saugoti ją ir viską, kas su tuo susiję? Kada pagaliau ten bus padaryta kaip reikiant auditas ir krata?

keisciausia

kad niekas net nebando piktintis.Juk aiskiai,didelemis raidemis parasyta-7 milijonai euru ,vien tik uz projekta!Ne uz pacia koncertu sale! Kur klyksmai,kad vel babkes isplove...? Aisku,jau niekas ir nebesistebi.

to suduvis

jau dabar liberastinis meras su liberastais tai prasisuks,turbut dar neviena istorini senamiescio nama pakeis kartonkem
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS