Penkiolikoje Vilniaus sankryžų bus grąžintos žaliosios rodyklės | kl.lt

PENKIOLIKOJE VILNIAUS SANKRYŽŲ BUS GRĄŽINTOS ŽALIOSIOS RODYKLĖS

  • 7

Dar penkiolikoje sostinės sankryžų bus grąžintos prieš penkerius metus panaikintos vadinamosios žaliosios rodyklės, leidžiančios sukti į dešinę degant raudonam šviesoforo signalui.

Kaip trečiadienį pranešė Vilniaus savivaldybė, iš viso bus grąžinta daugiau nei 20 tokių rodyklių, be jau įrengtų anksčiau.

„Žaliosios rodyklės jau grąžintos į šešias Vilniaus sankryžas, kur tai leidžia eismo sąlygos. Aiškiai matome, kad tose sostinės sankryžose eismo pralaidumas pagerėjo, o saugumo nesumažėjo, todėl matome poreikį tęsti šį procesą“, – pranešime sako Vilniaus miesto meras Valdas Benkunskas.

Jo teigimu, dabar žaliosios rodyklės iš viso bus įrengtos 21 sankryžoje.

Žaliosios rodyklės leidžia automobiliams sukti į dešinę ir degant raudonam šviesoforo signalui, prieš tai sustojus prie sankryžos ir įsitikinus, kad tai netrukdo pėsčiųjų, kitų transporto priemonių eismui ir saugumui.

Tokios rodyklės jau įrengtos Saltoniškių ir Sėlių, Vytauto ir A. Mickevičiaus, A. Goštauto ir Gynėjų, V. Kudirkos ir Pamėnkalnio gatvių, Nemenčinės plento ir Saulėtekio alėjos, Geležinių Vilko, Baltupio ir Didlaukio gatvių sankryžose.

Jos taip pat bus Rasų, Sukilėlių, Ribiškių Didžiosios ir Dunojaus gatvių sankryžoje, L. Asanavičiūtės, V. Maciulevičiaus ir Sausio 13-osios gatvių. sankryžoje, Metalo ir Geologų g. sankryžoje, Mokslininkų ir Baltupio gatvių sankryžoje, Antakalnio ir M. K. Oginskio gatvių susikirtime, Ukmergės ir Pašilaičių gatvių sankryžoje, Kalvarijų ir J. Kazlausko gatvių sankryžoje.

Rodyklės grąžinamos ir į Kovo 11-osios ir Vilniaus, L. Giros ir M. Sleževičiaus gatvių sankryžas, Savanorių prospekto ir Račių gatvės, Ateities ir Didlaukio, Rygos ir Taikos gatvių sankryžas, jos grąžinamos ir Saulėtekio alėjoje – ties Vilniaus ir Vilniaus Gedimino technikos universitetais,

Eismo pralaidumui didinti Vilniuje įrengtos ir papildomos sekcijos į dešinę, kurios yra alternatyva žalioms rodyklėms. Šiuo metu Vilniuje yra 91 tokia papildoma sekcija, artimiausiu metu bus įrengta dar dešimt.

GALERIJA

  • Penkiolikoje Vilniaus sankryžų bus grąžintos žaliosios rodyklės
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Rici

Kada gatves platins,buratino susiaurintas?

Kvailyste

Vel griztame i tarybinius laikus.

o

kas apmokės gražinimą? už nuėmimą sumokejo dabar už gražinimą? kas apmokes? gali tik tie kurie nuėmė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS