Pirmadienį sostinėje pagerintas 101-erius metus laikęsis šilumos rekordas | kl.lt

PIRMADIENĮ SOSTINĖJE PAGERINTAS 101-ERIUS METUS LAIKĘSIS ŠILUMOS REKORDAS

Pirmadienį sostinėje pagerintas 101-erius metus laikęsis tos dienos šilumos rekordas, pranešė Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba.

Spalio 14 dieną čia oras sušilo iki 20,5 laipsnių šilumos – puse laipsnio daugiau nei ankstesnis šilumos rekordas, užfiksuotas 1918 metais.

Anot meteorologų, pirmadienį pagerinti ir kai kuriuose kituose Lietuvos miestuose pernai spalio 14-ąją užfiksuoti šilumos rekordai.

Šilčiausia pirmadienį buvo Varėnoje, kur užfiksuota 21,9 laipsnio šilumos – pusantro laipsnio daugiau nei pernai, taip pat rekordai sumušti Kybartuose, Kaune, Utenoje ir Dotnuvoje.

Artimiausiomis dienomis sinoptikai prognozuoja irgi rudeniškai šiltus orus – kai kur oras turėtų sušilti ir iki 19-os laipsnių.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Geofizikas proistorikas inž. ROMUALDAS ZUBINAS

SENIAUSIOS ŽEMĖJE LIETUVIŲ KALBOS DĖKA YRA ATRASTI TREČIASIS IR KETVIRTASIS ŽEMĖS AŠIES FIZINIAI JUDĖJIMAI! PAGAL JUOS, ŠIAURINIS ŽEMĖS PUSRUTULIS NUOLAT KRYPSTA Į SAULĘ, PIETINIS - NUO SAULĖS! TODĖL ŠIAURINIAME ŽEMĖS PUSRUTULYJE VIS LABIAU ir LABIAU ŠYLA KLIMATAS, PIETINIAME - VIS LABIAU ŠĄLA! Nuo 2500-jų metų Šiauriniame Žemės pusrutulyje bus TIKTAI DIENA ir VASARA, Pietiniame - TIKTAI ŽIEMA ir NAKTIS!

Anonimas

kaz kaip keistai iseina.anksciau buvo salciau ir sildyma pradedavo zymiai VELIAU ! dabar noretu sidyti visus metus ! durniu laivas !!!!!!!!!!!!!

...

ACH: "Pirmadienį sostinėje pagerintas 101-erius metus laikęsis tos dienos šilumos rekordas" - tai 100 metų reikėjo laukt KOL buvusi šiluma sugrįžo, o kažkas KLIEDI apie visuotinį klimato atšilimą... - tai juk TIK 'gudručių' siekiai pasipinigaut mūsų visų sąskaita: KIEK tuomet automobilių buvo?..
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS