Pirmojo sostinės dainyklos konkurso laimėtojai – Lukiškių kalėjimo 2.0 konversijos autoriai | kl.lt

PIRMOJO SOSTINĖS DAINYKLOS KONKURSO LAIMĖTOJAI – LUKIŠKIŲ KALĖJIMO 2.0 KONVERSIJOS AUTORIAI

  • 3

Praėjus mėnesiui nuo konkurso paskelbimo, paaiškėjo pirmosios sostinės dainyklos šeimininkai. Vienoje iš gyvybingiausių sostinės naktinio gyvenimo arterijų, Vilniaus gatvėje, naujos koncepcijos maisto, gėrimų, kultūros, meno ir pramogų erdvę plėtos kultūros generatoriaus Lukiškių kalėjime kūrėjai.

„Naktinis gyvenimas turi būti pilnas kultūros, įvairovės ir naujovių, todėl džiaugiuosi, jog netrukus atsidarys pirmoji sostinės dainykla. Bandomojo konkurso laimėtojai yra patyrusi komanda, kuri žada suteikti erdvę naujiems talentams išbandyti save ir eksperimentuoti įvairiomis meno formomis. Džiaugiuosi, kad tame pačiame pastate įsikūręs Vilniaus naktinis biuras dainyklos operatoriams galės pasiūlyti ir naujų iniciatyvų išbandymą lankytojų švietimui ar saugumui“, – sakė Vilniaus vicemerė Simona Bieliūnė.

Jei dainyklos modelis pasitvirtins, kitąmet šį statusą planuojama suteikti ir ne savivaldybės patalpose įsikūrusioms muzikos vietoms taip išplečiant dainyklų tinklą. Taip siekiama gyventojams pasiūlyti daugiau alternatyvų laisvalaikio praleidimui mieste vakaro ir nakties metu.

Dainyklose, be baro veiklos, numatomas itin platus veiklų pasirinkimas – vaidinimai, dainavimai, grojimai, deklamavimai, skaitymai, šokiai ar bet koks kitas viešas gyvas kūrinio atlikimas. Pirmenybė teikiama atlikimo įvairovei (skirtingoms formoms) ir kokybei, naujų talentų ir iniciatyvų skatinimui.

„Smagu, kad galėsime perkelti savo patirtį ir kurti naują kultūros vietą Vilniaus mieste. Sostinei ir Vilniaus gatvei reikia tokios vietos ir kitokio turinio. Tikime, kad šis naujas dainyklos konceptas ir ten įrengta scena pakeis Vilniaus naktį. Dainykla duos kultūros, padės atrasti naujus talentus ir augins tuos, kurie šiandien mažiau matomi ar girdimi. Planuojame gerų patirčių ir mainų vietą, kuri įkvėps visą miestą. Dainykla skatins kūrybiškumą, burs gražią bendruomenę ir pasiūlys margą programą“, – sakė naujos Lukiškių kalėjimo versijos autoriai Povilas Oželis ir Martynas Butkevičius.

Nuo pat atidarymo „Lukiškių kalėjimas 2.0“ tapo muzikos, modernaus meno, dizaino ir kultūros generatoriumi bei miesto kultūros tašku. Šiandien įveiklintose buvusio kalėjimo erdvėse kuria daugiau nei 350 menininkų. Prieš dvejus metus ši unikali vieta tapo LRT Metų kultūros reiškiniu.

Dainyklos Vilniaus gatvėje patalpų nuomos laimėtojas išrinktas iš keturių dalyvių. Pasak P. Oželio ir M. Butkevičiaus, dainykla savo duris galėtų atverti dar pavasarį.

GALERIJA

  • Pirmojo sostinės dainyklos konkurso laimėtojai  – Lukiškių kalėjimo 2.0 konversijos autoriai
  • Pirmojo sostinės dainyklos konkurso laimėtojai  – Lukiškių kalėjimo 2.0 konversijos autoriai
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

To Vilnensis

Kai dingsi argal i savo kaima, tada gal ir atsiras, patvorinis valstieti.

Vilnensis

O kada Vilniuje bus GAIDYKLA,lgbtq atstovų rūmai?

Litovcas

Kas ta dainykla? Cia kur garsiai ubauti “isauso ausrele” ir “ant kalno murai” galima bus?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS