Plinta vaizdai iš rusų reperio koncerto Vilniuje: pasiųstas n****i, miniai parodė nuogą užpakalį | kl.lt

PLINTA VAIZDAI IŠ RUSŲ REPERIO KONCERTO VILNIUJE: PASIŲSTAS N****I, MINIAI PARODĖ NUOGĄ UŽPAKALĮ

  • 0

Socialiniuose tinkluose toliau plinta šokiruojantys įrašai iš penktadienį Vilniaus Pramogų arenoje vykusio Ukrainoje nepageidaujamo rusų reperio Morgenshterno koncerto. Viename iš jų atlikėjas nusimauna kelnes ir parodo miniai savo nuogą užpakalį.

Filmuotoje medžiagoje, kurią dalijasi internautai, iš klausytojų daugybę kartų nuskambėjo šūksniai: „Eik n****i!“. Sunku prognozuoti, kas iššaukė tokį susirinkusiųjų elgesį, tačiau netrukus į tai sureagavo ir pats Morgenshternas.

„Stop, stop, stop! O kodėl jūs mane siunčiate n****i? Ką aš padariau? Manau, kad tai yra nepagarba atlikėjui. Draugai, tokia situacija – tikiuosi, jūs mane suprasite. Aš dvidešimčiai sekundžių nulipsiu nuo scenos, nes jūs mane pasiuntėte n****i“, – būdamas scenoje atlikėjas.

Tokia pat skanduotė – tik skambanti rusų kalba, užfiksuota ir kitame įraše, tačiau čia rusų reperis jau nebekalba, o į minią atsisuka nugara ir nusimauna kelnes bei parodo savo nuogą užpakalį.

Primename, kad susirinkusiuosius į Morgenshterno koncertą  sugėdinti bandė Ukrainą palaikantys protesto akcijos dalyviai. Renginyje pasigesta viešąją tvarką palaikančių policijos pareigūnų.

„Kažkokio rusų reperio Morgenšterno koncertas Pramogų arenoje. Atvirai renkasi prorusiška publika. Ją mėgina sugėdinti Ukrainos rėmėjai.

Ir nė vieno policijos pareigūno. Nors ne tik keikiamasi ir demonstruojami viešąją tvarką pažeidžiantys gestai (žr. pirmą įrašą), bet ir Z simbolis (žr. trečią nuotrauką), kurio viešas demonstravimas yra baudžiamas pagal ANK 524 str. (kaip agresiją propaguojantis autoritarinio režimo simbolis). Čia yra tikroji, bejėgiškai rankomis skėsčiojanti, Lietuvos teisėsauga. Kaip ir lygiai taip pat beviltiškai atrodantys politikai. Lauksime eilinio pasipiktinimo iš jų pusės“, – tokiu įrašu socialiniame tinkle „Facebook“ vakar pasidalino Vytauto Didžiojo universiteto Teisės fakulteto dekanas profesorius Dainius Žalimas, pasidalinęs Valdo Bartkevičiaus nuotraukomis ir vaizdo įrašais.

Juose matyti, kaip didžiulę Ukrainos vėliavą išskleidę žmonės šaukia „Gėda! Gėda! Gėda!“, o einanti į koncertą moteris atsisukusi į juos rodo vidurinįjį pirštą ir šaukia: „Bilietų negavot – namo na**** miegot! Vsio!“

Vienoje nuotraukų matyti einančiojo į koncertą kuprinė, papuošta didele raide Z, tapusia Rusijos agresijos prieš Ukrainą simboliu.

Prieš koncertą buvo kilę diskusijų, ar apskritai reikėjo Morgenshternui leisti koncertuoti Lietuvoje. Likus dienai iki koncerto buvo pakeista jo vieta: „Compensa“ koncertų salei nesutikus įsileisti garsiojo rusų reperio, koncertas buvo perkeltas į Pramogų areną. Nors Morgenshternas nėra aiškiai pasisakęs apie tai, pritaria ar smerkia Rusijos karą Ukrainoje, tačiau savo pasisakymuose yra ne kartą garbinęs Vladimirą Putiną. Dėl smurto ir žiaurumo propagavimo jis yra įtrauktas į asmenų, keliančių grėsmę Ukrainos nacionaliniam saugumui, sąrašą.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Julija Samorokovskaja, paklausta, kodėl vakar prie Pramogų arenos nebudėjo policija, atsakė:

„Tai privatus renginys ir policija neturėjo duomenų apie jo eigą, galimas provokacijas ir protestus. Kai būna viešas renginys, jis yra derinamas su savivaldybe, tada policija skiria papildomas pajėgas ir saugoja. Šiuo atveju tai buvo privatus renginys, kuriame buvo pasamdytos saugos tarnybos, turėjusios užtikrinti viešąją tvarką.“

Pasak jos, policija neturi žinių, kas buvo šio privataus renginio užsakovas.

Pasiteiravus dėl su Rusijos agresija siejamos simbolio su Z raide demonstravimo, J. Samorokovskaja informavo, kad policija šiuo metu renka informaciją, kuria remiantis bus sprendžiama, ar pradėti ikiteisminį tyrimą pagal 524 str. „Pagal jį už nacistinių, komunistinių simbolių, totalitarinių ar autoritarinių režimų simbolių platinimą ar demonstravimą numatyta: bauda asmenims nuo trijų šimtų iki septynių šimtų eurų, juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims – nuo šešių šimtų iki tūkstančio dviejų šimtų eurų“, – teigė J. Samorokovskaja.

Pasak jos, pranešimų apie konfliktines situacijas šalia Pramogų arenos policija negavo.

„Tačiau buvo gautas pranešimas apie tai, kad Pramogų arenoje vaikinas užpuolė dvi merginas. Dėl šio viešosios tvarkos pažeidimo policija pradėjo ikiteisminį tyrimą pagal LR BK 284 str.“, – sakė policijos atstovė.

Gairės: Morgenshternas, koncertas, rusų reperis, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS