Po skandalo dėl VSD ataskaitose minimos E. Kanaitės: nenustebkite, jei įsidarbins kitoje mokykloje | kl.lt

PO SKANDALO DĖL VSD ATASKAITOSE MINIMOS E. KANAITĖS: NENUSTEBKITE, JEI ĮSIDARBINS KITOJE MOKYKLOJE

  • 17

Pedagogė Ela Kanaitė, anksčiau dėl prorusiškų pažiūrų priversta išeiti iš vienos mokyklos, vietą rado kitoje. Plačiau – LNK reportaže.

2015 m. Valstybės saugumo departamento ataskaitoje pedagogė Ela Kanaitė įvardijama kaip padedanti užtikrinti Rusijos įtakai palankią terpę. Anot departamento, Lietuvos rusų mokyklų moksleiviai dalyvavo Rusijos finansuojamuose užsiėmimuose ir propagandiniuose renginiuose. Taip Rusija siekė formuoti jai lojalaus jaunimo kartą.

Prieš 11 metų E. Kanaitė buvo apdovanota ir tuomečio Rusijos prezidento Dmitrijaus Medvedevo.

„Šitą veikėją žinau nuo pakankamai senų laikų. Prieš penkerius metus esu kreipęsis dėl jos veiklos kitoje mokykloje“, – sakė Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Laurynas Kasčiūnas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Anksčiau E. Kanaitė mokė Santaros gimnazijoje. Kad jau trejus metus dirba darželyje-mokykloje „Svaja“, pirmasis paskelbė visuomenininkas Algis Ramanauskas.

„Kiek žinau, jai buvo užkardyta galimybė prieiti prie mūsų vaikų su savo nusistatymais ir propaganda, kurią ji viešai skleidė“, – sakė A. Ramanauskas.

Tiesa, šį kartą moteris įdarbinta kaip direktoriaus pavaduoja ūkio reikalams.

„Viena vertus, tai žmogus, kuris nėra teistas už tam tikrus konkrečius nusikaltimus. Tačiau, šiek tiek keista, kai pašalinta iš vienos gimnazijos darbą susiranda kitoje ugdymo įstaigoje“, – teigė Vilniaus vicemeras Arūnas Šileris.

Duomenys apie ją nurodo, kad tai tas pats asmuo, kuris tada 1991 m. užsiiminėjo tėvynės išdavyste.

Darželio direktorė Viktorija Čižauskienė nepanoro kalbėtis su LNK žurnalistais, tačiau patiko, kad E. Kanaitė šiuo metu serga.

„Kalbėjau su direktore šį rytą. Anot jos, ji nieko nežinojo apie skandalingus minėtos darbuotojos pasisakymus“, – sakė A. Šileris.

Sunku patikėti, kad direktorė nieko nežinojo, mat E. Kanaitė savo pažiūras atvirai demonstruoja socialinėje erdvėje. Kyla neaiškumų ir dėl pačios direktorės.

„Duomenys apie ją nurodo, kad tai tas pats asmuo, kuris tada 1991 m. užsiiminėjo tėvynės išdavyste“, – sakė A. Ramanauskas.

 

 

„Informacija nėra slapta. Paskaitęs supratau, kad omonininkams užgrobus televizijos bokštą, dirbo tam tikra diktorė „Kas per vizijoje“, – kalbėjo A. Šileris.

„Kas per vizija?“ – propagandininkė televizija, kurią sovietai rodė iš užgrobto Lietuvos visuomeninio transliuotojo.

„Mokytoja, pagarsėjusi savo antivalstybinėm pažiūromis, įdarbinta pas būtent šitą direktorę, kuri turėjo tokią praeitį“, – sakė A. Šileris.

E. Kanaitė priklausė ir Lietuvos lenkų rinkimams – 2004 m. kandidatavo į Seimą.

„Nepasisekė vienoje mokykloje po tam tikrų mūsų veiksmų, tai pasisekė kitoje mokykloje“, – teigė L. Kasčiūnas.

„Tik nenustebkite, jeigu E. Kanaitė vėl atsidurs kokioje kitoje mokykloje po kelerių metų“, – sakė A. Ramanauskas.

Nepaisant to, kad serga, E. Kanaitė pateikė prašymą išeiti iš darbo. Paskutinė oficiali jos darbo diena sutampa su nedarbingumo pabaiga.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Dirba rusijai

Kažkas negerai su Lietuvos teisėsauga. Atrodo, kad ji dirba rusijai. VSD ir kitos kontoros kažkokios neveiksnios. Jos visai neužtikrina Lietuvos žmonių saugumo. Jos kaip tik nukreiptos tautiečius persekioti, bet ne rusijos agentus.

Oop

Lietuvos klounai, padlos... nx jus

Jo

Kada gi išgaiš kreliaus chalopai
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS