Pokyčiai Tauro kalno teritorijoje: genimi medžiai, planuojami nauji želdiniai | kl.lt

POKYČIAI TAURO KALNO TERITORIJOJE: GENIMI MEDŽIAI, PLANUOJAMI NAUJI ŽELDINIAI

Tauro kalno aplinkos tvarkymo darbai jau įsibėgėja: tvarkomi želdynai, ruošiamasi medžių genėjimui. Vilniečių mėgstamas kalnas išliks žalias – bus pasodinta daugiau nei šimtas naujų medelių. Kraštovaizdis bus paįvairintas ir 9,7 tūkst. krūmų, 11,7 tūkst. žolinių ir pomedžių augalų, svogūninėmis gėlėmis – scylėmis ir narcizais.

Parke auga per tūkstantį įvairių medžių ir krūmų – vykstant rekonstrukcijai siekiama išsaugoti esamą želdynų struktūrą, reljefo formas, tausoti ir pasirūpinti senaisiais želdiniais. Artimiausiu metu planuojama genėti daugiau nei šimtą medžių. Bus pašalinamos sausos, aplūžusios šakos, lengvinamos ir formuojamos lajos, taip pat praėjimui trukdančios šakos ir krūmai prie pasivaikščiojimo takų. Darbus vykdys – UAB „Arbora“.

Šiuo metu statomas pėsčiųjų viadukas virš Tauro gatvės sukurs vientisą žaliųjų erdvių jungtį, kuria iš Vingio parko būtų galima pasiekti Senamiestį. Vykstant viaduko statybos darbams, siekiama apsaugoti šalia esančius medžius – specialistai prižiūri, kaip laikomasi medžių šaknų apsaugos zonų, medžių kamienai aptverti apsauginiais skydais.

Viaduko statyba. S. Žiūros nuotr. 

Vėliau, jau įrengus infrastruktūrą, planuojama pasodinti daugiau nei 132 medžius: raudonųjų ir totorinių klevų, paprastųjų šermukšnių, europinių maumedžių, paprastųjų kaštonų, mažalapių liepų, eglių ir kitų rūšių.

Sutvarkius Tauro kalno aplinką, ji bus pritaikyta aktyviam ir pasyviam miestiečių laisvalaikiui: bus renovuota senoji vaikų žaidimo aikštelė bei statoma nauja, įrengiamos ramaus poilsio ir sporto zonos su lauko treniruokliais, automobilių stovėjimo aikštelė.

S. Žiūros nuotr.

Tauro kalno šlaito centrinėje dalyje numatoma išsaugoti žiemos pramogų zoną, o centrinėje parko dalyje įrengti multifunkcinę veiklų erdvę, kurią šiltuoju metų laiku būtų galima naudoti kinui po atviru dangumi.

Atnaujinta ir modernizuota Tauro kalno parko teritorija taps patraukliu poilsio ir kultūros objektu, derančiu prie būsimos Nacionalinės koncertų salės „Tautos namai“. Koncertų salės stogo terasa bus apželdinta veja, žemaūgiais krūmais, gėlynais.

Koncertų salės statybos turėtų prasidėti kitąmet, jas numatyta užbaigti iki 2026 m. pabaigos. Tuomet bus atliekami ir apželdinimo darbai.

GALERIJA

  • Pokyčiai Tauro kalno teritorijoje: genimi medžiai, planuojami nauji želdiniai
  • Pokyčiai Tauro kalno teritorijoje: genimi medžiai, planuojami nauji želdiniai
  • Pokyčiai Tauro kalno teritorijoje: genimi medžiai, planuojami nauji želdiniai
  • Pokyčiai Tauro kalno teritorijoje: genimi medžiai, planuojami nauji želdiniai
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

senis

bet kurioje vietoje seni medžiai su dydelėmis šakomis atrodančiomis kad vot vot padaris babach reikia naikint ir atsodynt naujais.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS