Premjerė atsakė į R. Šimašiaus prašymą dėl vakcinos: bandymas pasilengvinti darbą | kl.lt

PREMJERĖ ATSAKĖ Į R. ŠIMAŠIAUS PRAŠYMĄ DĖL VAKCINOS: BANDYMAS PASILENGVINTI DARBĄ

Premjerė Ingrida Šimonytė reaguodama į sostinės mero Remigijaus Šimašiaus prašymą leisti laisviau naudoti nepanaudotos vakcinos nuo koronaviruso (COVID-19) likučius ragina institucijas neieškoti būdų sau pasilengvinti darbo.

„Prioritetas skiepijimo dabar yra žmonės, kurie yra vyresni, kurie yra labiausiai rizikuojantys užimti ligoninių palatas. Suprantu, kad reikia ieškoti balanso, jei tų likučių pasidarytų daugiau, bet dabar visgi prioritetai turėtų būti, kur jie yra, ir neturėtų institucijos bandyti sau pasilengvinti darbo tuo motyvu, kad neranda žmonių, kurie vyresni, gal jie nenori ir panašiai“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė I. Šimonytė.

„Pirmiausia reikia skiepyti tuos, kurie yra labiausiai pažeidžiami COVID-19“, – pažymėjo premjerė.

Sostinės meras R. Šimašius yra kreipęsis į Sveikatos apsaugos ministeriją (SAM) su prašymu leisti laisviau naudoti vakcinų likučius, kad nereiktų dozių išmesti. Pasak savivaldybės, tai gali tapti aktualu didinant vakcinavimo apimtis.

Didmiesčiai per visą skiepijimo laiką yra utilizavę po kelias dešimtis vakcinos dozių, kitose savivaldybėse tai yra pavieniai atvejai.

Naujausiais Statistikos departamento skelbiamais duomenimis, Lietuva yra gavusi per 642,3 tūkst. vakcinos dozių, sunaudojusi beveik 495,4 tūkst.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Kantriai laukiantis skiepo

Gausis, kad jaunimą paskiepys, o prioritetines grupes ne. Vyresnieji laukia nesulaukia kvietimų skiepytis į poliklinikas. O čia pamislik, pradėd skiepyti bet kuriuos praeivius. Šimašiau, tau dvejetas

Tikrai

Juk privalo būti rezerviniai sąrašai visoms prioritetinėms grupėm. Pritariu, kad vyriausi turi didžiausią riziką sunkiai sirgti. Dabar jei paleis gyvas eiles, tai tikrai vyresni nebegaus vakcinos skubiai. Man 55+ ir nepriotitinėj grupėj. Mielai stočiau į gyvą eilę, bet mano dar ne visi 80+ skiepus gavo.

Pikta jau

O tai kam apsunkit darbą, jei galima pasilengvinti darbą, tai ir pasilengvinkim, svarbu rezultatas ...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS