R. Šimašius: VMKL užimtos beveik visos COVID-19 lovos, pusė – jaunesni nei 65-erių | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: VMKL UŽIMTOS BEVEIK VISOS COVID-19 LOVOS, PUSĖ – JAUNESNI NEI 65-ERIŲ

Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje (VMKL) užimtos beveik visos COVID-19 lovos, pusė pacientų – jaunesni nei 65-erių.

„Mūsų regioninėje COVID-19 ligoninėje iš 260 su trupučiu lovų šio ryto duomenimis tik aštuonias turėjome laisvas. Tikrai situacija yra rimta, važiuoja žmonės iš viso regiono, tai yra gana rimta (...). Galbūt šiam momentui gal jau nė vienos neliko, o gal jau ir daugiau turime“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė Vilniau meras Remigijus Šimašius.

Anot mero, apie pusė lovų užimta žmonių, kuriems yra mažiau nei 65 metai ir kurie kol kas nepatenka į Vyriausybės nustatytas prioritetines vakcinavimo grupes.

Meras teigia, kad pirmadienį savivaldybės atstovai tariasi su situaciją regione koordinuojančia Vilniaus universiteto ligonine Santaros klinikomis dėl tolesnių veiksmų.

Mūsų regioninėje COVID-19 ligoninėje iš 260 su trupučiu lovų šio ryto duomenimis tik aštuonias turėjome laisvas.

„Yra iš esmės du pasirinkimai: arba plečiamas skyrius Santariškėse, arba plečiamas skyrius klinikinėje ligoninėje. Specialistai žiūrės, kuris variantas logiškesnis. Pagal vieną variantą, aišku, Santariškės turėtų pasispausti ir perkelti kažką kitur, pagal kitą – Antakalnio klinikinė ligoninė“, – sakė jis.

Pavėlino jaunesnių nei 65-erių gyventojų registraciją skiepui

Kalbėdamas apie situacija dėl „AstraZeneca“ vakcinos, jis sakė, kad Vilniuje kol kas „anšlago nėra“, nes dalis žmonių renkasi laukti kitos.

„Šiandien turime apie 2 tūkst. laisvų vietų, kiek žmonių neužsiregistravo, nors galėtų šios vakcinos gauti. Šios dienos pabaigoje turėsime iš viso 8 tūkst. „Pfizer“ vakcinos, taip pat turėsime likusios 3 tūkst. „AstraZenecos“, dar apie 3 tūkst. turėtumėme gauti po kelių dienų“, – sakė meras.

Vilniaus savivaldybė, anot jo, kviečia nuo pirmadienio iki ketvirtadienio registruotis skiepams „Pfizer“ vakcina, pirmiausia – 65-erių metų ir vyresnius gyventojus.

R. Šimašius tvirtina, kad šioje amžiaus grupėje Vilniuje paskiepyta apie 55 proc., dar apie 2 proc. registravosi artimiausiomis dienomis.

„Maždaug apie darbo dienos pabaigą atidarysime (registraciją skiepytis – BNS) antradieniui–ketvirtadieniui lėtinėmis ligomis sergantiems ir mokytojams „Pfizer“ vakcina“, – kalbėjo meras.

Meras sako, kad 55–64 metų grupės žmones pradėti registruoti planuojama nuo ketvirtadienio, o skiepyti – nuo penktadienio. Tam bus naudojamos „AstraZeneca“ vakcinos.

Sekmadienį savivaldybė buvo pranešusi, kad šios grupės žmonėms registracija bus atverta dar pirmadienį, tačiau anot mero, sprendimas pakeistas atsižvelgus į Vyriausybės raginimą susitelkti į 65-erių ir vyresnių gyventojų skiepijimą.

„Pabrėžiu, nuo šiandien dar negali registruotis (jaunesni nei 65-erių – BNS), mes planavome galbūt ir šiandien daryti tai, bet iš tikrųjų, atsižvelgdami ir į Vyriausybės kvietimą ypatingai koncentruotis į 65-erių plius kategoriją, ir į tai, kad (...) nebūtų painiavos, kad eiliškumas būtų vykdomas, tai kol kas registruojasi 65-erių plius“, – teigė R. Šimašius.

Pasak jo, galimybė pradėti registruoti dar žemiau prioriteto grupėje esančius žmones priklausys nuo „gaunamų vakcinų kiekio ir gaunamų vakcinų kompozicijos“.

Statistikos departamento pirmadienio duomenimis, šalyje nuo COVID-19 pirma vakcinos doze paskiepytas 479 tūkst. 691 asmuo, abiem – 189 tūkst. 353.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Už Lietuvą visa prisiskiepink!!!!

Kas neleidžia 100 skiepų pirmai pradžiai, gal proto atsiras. Žmonės ne pirmą dieną girdi, kam ta reklama.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS