R. Šimašius: negalima Vilniaus paversti Minsku | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: NEGALIMA VILNIAUS PAVERSTI MINSKU

Negalima Vilniaus paversti Minsku, į prokuroro raginimą savivaldybei šalinti kliūtis iš siaurinamų miesto gatvių bei įvertinti darbų teisėtumą reaguoja sostinės meras Remigijus Šimašius.

„Mes nuolat turime derinti visų miestiečių interesus, o gatvėse jie susikerta labiausiai. Tai, kas ugniagesiams ar kitoms tarnyboms, ar šiaip skubantiems yra tik tranzitinė gatvė, kitiems dažnai yra kasdienė gyvenimo erdvė, kurią jie ar jų vaikai turi pereiti, palei ją gyventi. Todėl gatvės turi būti ir patogios pravažiavimui, ir saugios, o taip pat jaukios gyventi. Negalime mūsų europietiško miesto paversti Minsku“, – pirmadienį feisbuke paskelbė R. Šimašius.

Generalinė prokuratūra pirmadienį pranešė, kad su sostinėje atliekamais gatvių pertvarkymo darbais susijusius savivaldybės administracijos veiksmus įvertinęs prokuroras priėmė nutarimą taikyti viešojo intereso gynimo priemones.

Patikinu, kad jei kas trukdo – kuoliukai, augalai, lauko kavinių staliukai ir t.t. – kliūtis pašalinsime.

Pranešime nurodoma, kad su gatvių pertvarka ir remontais susiję veiksmai tarp „Vilniaus gyventojų sukėlė didelį rezonansą“.

Prokuroras pareikalavo, kad savivaldybė pašalintų esamas kliūtis – stulpelius, gėlių klombas, atitvarus, lauko kavinių inventorių ir pan., – trukdančias judėti priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo automobiliams Vilniaus senamiestyje ir kitose Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo tarnybos nurodytose vietose.

Pranešime nurodoma, kad esamos kliūtys pažeidžia pagrindinius gaisrinės saugos reikalavimus bei bendrąsias gaisrinės saugos taisykles.

R. Šimašius teigia, kad visi darbai bus įvertinti pagal Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento pastabas.

„Patikinu, kad jei kas trukdo – kuoliukai, augalai, lauko kavinių staliukai ir t.t. – kliūtis pašalinsime“, – sako meras ir pažymi, kad „avaringumas humanizuotose Vilniaus gatvėse sumažėjo triskart, kitose – iki 10 procentų“.

Prokuroras nutarimu taip pat įspėjo Vilniaus miesto savivaldybės administracijos direktorių nedaryti teisės pažeidimų ir neišduoti leidimų lauko kavinių veiklai, jeigu tokia vykdoma veikla būtų pažeidžiami priešgaisriniai reikalavimai.

Tyrimo dėl galimo viešojo intereso pažeidimo metu prokuroras taip pat nustatė, kad Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija nevykdė priežiūros, neatliko rekonstruojamų gatvių statybos darbų patikrinimo.

Viešąjį interesą ginantis prokuroras pareikalavo iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos spręsti dėl priemonių teisės pažeidimams pašalinti, tai yra atlikti konkrečių 17 gatvių pertvarkymo darbų teisinį vertinimą.

Nurodyta įvertinti atliktų, atliekamų ar planuojamų atlikti darbų apimtis bei jų teisėtumą, atlikti projektinių sprendinių bei vadovaujantis jais išduotų statybą leidžiančių dokumentų teisėtumo, statybos užbaigimo proceso teisinį vertinimą.

Vilniaus miesto savivaldybė ėmėsi pertvarkyti sostinės gatves, siaurindama važiuojamąją dalį ir didesnį dėmesį skiriant pėstiesiems ir dviratininkams, eismo saugumui, želdynams.

Rašyti komentarą
Komentarai (27)

Nuomonė

Tu įsišiepęs asile, tu bent jau Minske ar buvai?

Vilnius

Tai kad simasius zemesnio lygio nei minskas o jo metodai nelabai skiriasi nuo lukaseko

Pienės žiedelis

Tuoj bus dar gražiau: nugeltonuos Vilnius kaip pernai kiaulpienių žiedais
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS