R. Šimašius: Vilniuje jau mokosi apie 100 vaikų iš Ukrainos | kl.lt

R. ŠIMAŠIUS: VILNIUJE JAU MOKOSI APIE 100 VAIKŲ IŠ UKRAINOS

Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius teigia, kad sostinės mokyklas jau lanko maždaug 100 ukrainiečių vaikų. Mero teigimu, ukrainiečiai gali pasirinkti, ar vaikus leisti į lietuviškas, angliškas ar rusiškas mokyklas. Pasak jo, esant poreikiui, Vilniaus mieste gali būti net svarstoma apie ukrainietiškos mokyklos steigimą.

„Šiandieną turime jau turbūt šimtus ir tūkstančius Vilniuje apgyvendintų ukrainiečių, jau turime apie 100 moksleivių mokyklose, dešimtis darželiuose, kurie jau mokosi“, – žurnalistams trečiadienį teigė R. Šimašius.

Sostinės meras akcentuoja, kad į Lietuvą atvykę ukrainiečiai galės patys apsispręsti, į kokią mokyklą savo vaikus leisti. R. Šimašiaus teigimu, taip pat gali būti svarstoma net ir atskiros ukrainiečių mokyklos steigimo galimybė.

„Yra ir angliškų, ir rusiškų, ir lietuviškų mokyklų pasirinkimas. Žmonės patys renkasi, nes jų galiausiai apsisprendimas, ar jie norės Vilniuje būti ilgai, galbūt ir visam laikui, ar jie norės būti mėnesį-du ir ieškos galimybių grįžti į Ukrainą arba kažkur kitur“, – sakė R. Šimašius.

„Visos galimybės yra jų rankose, mes svarstome taip pat ir ukrainietiškų atskirų klasių steigimą atskirose mokyklose, galbūt netgi ir atskiros arba mišrios ukrainiečių kalba dėstomos mokyklos steigimą“, – pažymėjo jis.

Meras akcentuoja, kad visiems ukrainiečių vaikams bus suteiktos galimybės mokytis, tačiau pripažįsta, jog šiuo metu sostinės savivaldybei tenkantys iššūkiai yra dideli.

ELTA primena, kad vasario 24-osios rytą Rusija pradėjo agresyvų ir tarptautinės bendruomenės pasmerktą karinį įsiveržimą į Ukrainą. Vakarų bendruomenė, į tai reaguodama, Rusijai paskelbė labai griežtas sankcijas ir ekonominę bei karinę paramą Ukrainai. Vakarų bendruomenė kaltina Kremlių Ukrainoje tikslingai griaunant miestus ir žudant nekaltus civilius.

Gairės: Remigijus Šimašius, karas Ukrainoje, mokiniai, ukrainiečiai, mokykla
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS