Rusams balsuojant prezidento rinkimuose, Vilniuje rengiamas protestas prieš V. Putiną | kl.lt

RUSAMS BALSUOJANT PREZIDENTO RINKIMUOSE, VILNIUJE RENGIAMAS PROTESTAS PRIEŠ V. PUTINĄ

Rusams balsuojant prezidento rinkimuose, Vilniuje sekmadienį rengiama tarptautinė protesto akcija „Vidudienis prieš Putiną“.

Visoje šalyje rinkimai vyksta jau nuo penktadienio, tačiau stebėtojai neabejoja, kad juose dabartinis prezidentas Vladimiras Putinas užsitikrins dar vieną šešerių metų kadenciją, nes nė vienam tikram opozicijos kandidatui nebuvo leista dalyvauti rinkimuose.

Kalėjime neseniai mirusio Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno našlė ragina rusus sekmadienį surengti protestą prieš Kremliaus šeimininką, sudarant ilgas eiles prie balsavimo apylinkių.

Rusų opozicionieriai užsienyje taip pat organizuoja mitingus „Vidudienis prieš Putiną“. Vienas jų vyks ir Vilniuje, Boriso Nemcovo skvere prie Rusijos ambasados. Vilniaus savivaldybė yra išdavusi leidimą renginiui iki 100 žmonių.

Čia anksčiau šią savaitę planuota rengti du protestus – anksčiau minėtąjį ir kitą, nukreiptą prieš LGBTQ+ asmenų teisių pažeidimus Rusijoje – vis tik organizatoriai nusprendė juos apjungti.

Balsavimas vyksta trečius metus tęsiantis plataus masto Rusijos karui Ukrainoje ir Kremliui negailestingai užgniaužus bet kokią realią opoziciją šalyje.

V. Putinas oficialiai varžysis su trimis Kremliaus patvirtintais kandidatais iš jam ir jo politikai lojalių partijų.

Ukraina ir Vakarai taip pat smerkia Rusiją už tai, kad ji rengia balsavimą keliuose Ukrainos regionuose, kuriuos Rusija sako prisijungusi. Šių aneksijų nei Kyjivas, nei jo sąjungininkai nepripažįsta.

Rusų opozicija Vakarus ragina nepripažinti rinkimų rezultatų.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

Aha, ,, protestavo''

kad kuo ilgiau pastovėt eilėje ir pasimelst už putino sveikatą prie rusų ambasados.

Nei soc. tyrimų nereikia,

kaip gerai matosi kiek ordų putlerio kolaborantų į šalį prileido mūsų valdžiažmogiai.

Panieka

Nedaug tų sarosinių, švabinių ir kt. pakraipų iškrypėlių. Nu paprotestuos ir vėl sulįs į savo urvus. Nuo debiliškų protestų niekas nepasikeis, o Putinas kaip buvo prezidentu taip ir liks.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS