S. Skvernelis apie stadiono statybų finansavimą: rizikų yra | kl.lt

S. SKVERNELIS APIE STADIONO STATYBŲ FINANSAVIMĄ: RIZIKŲ YRA

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad nacionalinio stadiono kompleksas gaus Europos Sąjungos (ES) finansavimą, jei statybos vyks sklandžiai, tačiau pabrėžia, jog rizikų yra.

Anot premjero, kad iššūkiai susiję su teismų procesais ir savivaldos rinkimais.

„Šiuo metu matome, kad atsiranda rizikų, jog 37 mln. eurų gali likti nepanaudoti, jei laiku nebus spėta pasirašyti sutarčių, nebus atlikti darbai ir numatyti objektai nepradės veikti. Tos rizikos susijusios ir su prasidėjusiais teisminiais procesais, ir su savivaldybių rinkimais“, – komentare BNS teigė premjeras.

Tos rizikos susijusios ir su prasidėjusiais teisminiais procesais, ir su savivaldybių rinkimais.

Jis pažymi, kad nepaisant rizikų, Vilniui „reikia stadiono, kuriame nebūtų gėda žaisti tarptautinių varžybų“ ir Vyriausybė „visapusiškai palaiko“ siekį jį turėti.

„Vyriausybė yra pasiruošusi planą, kaip elgtųsi, jei taptų akivaizdu, kad lėšų nebus spėta panaudoti. Jos tikrai nebus prarastos ir bus paskirstytos kitiems sporto infrastruktūros objektams. Jei stadiono statybos procesai vyks sklandžiai ir laiku, to plano tiesiog neprireiks“, – akcentuoja S. Skvernelis.

Vilniaus savivaldybė sutartį dėl nacionalinio stadiono statybų su „Icor“ valdoma bendrove „Axis industries“ planuoja pasirašyti per mėnesį.

Bet pašalintas antrasis dalyvis įmonė „Vilniaus nacionalinis stadionas“ reiškia pretenzijas teismuose, o Vyriausybės nariai kelia abejones, ar bus spėta panaudoti ES lėšas. Kur perskirstytų pinigus, Vidaus reikalų ministerija turėtų informuoti šią savaitę.

Savivaldybės taryba yra pritarusi sutarties pasirašymui – projektą palaiko tiek dabartinis Vilniaus meras Remigijus Šimašius, tiek pagrindiniu oponentu būsimuose merų rinkimuose įvardijamas Artūras Zuokas. Dabartiniam projektui nepritaria konservatorių kandidatas į savivaldybės vadovus Dainius Kreivys.

Teismas kitą savaitę turėtų nagrinėti pašalinto dalyvio prašymą grąžinti jį į konkursą bei laikinai stabdyti procedūras.

Anksčiau planuota, jog stadionas kainuos 79,9 mln. eurų, iš jų 36,5 mln. projekte investuos valstybė, 33,5 mln. eurų sudarys Europos Sąjungos parama, 2,96 mln. eurų skirs Vilniaus miesto savivaldybė. BNS žiniomis, galutinė suma gali išaugti dar 8,6 mln. eurų – tiek kainuotų ankstesniame susitarime nenumatyta hibridinė stadiono danga ir kiti pakeitimai.

Tarptautinius reikalavimus atitinkantį stadioną sostinės Šeškinės mikrorajone bandoma pastatyti nuo 1987-ųjų, pastarąjį kartą statybos pradėtos 2008-aisiais, tačiau sustabdytos nutraukus finansavimą.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

pilietis

AŠ ministro vietoje , babkių neduočiau. Matėme , kaip su jais "išėjo" ankstesni statybų planai. Šie rutuliojasi panašiai. PASTATYKITE už savus, tada gal ??? Galima bus kažkiek duoti...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS