Santariškių automobilių aikštelės konkurse gauti 4 preliminarūs pasiūlymai | kl.lt

SANTARIŠKIŲ AUTOMOBILIŲ AIKŠTELĖS KONKURSE GAUTI 4 PRELIMINARŪS PASIŪLYMAI

  • 1

Preliminarios 70 mln. litų vertės Santariškių automobilių stovėjimo aikštelių plėtros koncesijos konkurse gauti 4 preliminarūs pasiūlymai.

Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad vokai su pasiūlymais buvo atplėšti sausio 23 dieną, o pasiūlymų vertinimų komisija juos įvertinti ir kvietimus dalyviams dėl išsamių pasiūlymų pateikimo išsiųsti ketina per 30 darbo dienų.

Ministerija nurodo, kad konkurse dalyvauja Lietuvos bei užsienio įmonės. Neoficialiomis BNS žiniomis, konkurse dalyvauja didžiausios Baltijos šalyse transporto "Kauno tiltų" antrinė įmonė "Transporto infrastruktūra", specialiai šiam projektui įkurta rugpjūtį, "City Service" valdoma įmonė "Mano būstas LT", bei dvi su verslininku Kęstučiu Martinkėnu susijusios įmonės - "Modus grupės" netiesiogiai valdoma įmonė "Latuna" bei Ainės Martinkėnaitės-Martyniuk netiesiogiai valdoma "Turovita". Abi pastarosios įmonės registruotos tuo pačiu adresu.

Konkurso laimėtojas turės suprojektuoti bei pastatyti automobilių stovėjimo aikštelę, 25 metus ją eksploatuoti bei remontuoti.

Santariškių ligoninių miestelyje per dvejus metus planuojama pastatyti nuo 947 iki 2250 naujų automobilių stovėjimų vietų aikštelę. Taip pat turėtų būti modernizuojamos dabartinės stovėjimo aikštelės, kurios nebeatitinka miestelio poreikių, darbuotojams ir pacientams trūksta vietų automobiliams.

Vyriausybė dar 2012-ųjų lapkritį pritarė, kad Santariškėse koncesijos būdu būtų statoma daugiaaukštė stovėjimo aikštelė. Tuomet skelbta, kad privatus investuotojas investuos, operuos ir ims už stovėjimą mokestį, kad atsipirktų aikštelių naudojimas ir būtų gautas pelnas.

Projekto įgyvendinimui reikėjo Vyriausybės pritarimo, nes Vilniaus savivaldybė neturi pakankamai žemės, kurioje būtų galima statyti stovėjimo aikštelę. Dėl to projekto įgyvendinimas patikėtas Sveikatos apsaugos ministerijai.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

niu

Nuo 70 mln. Lt otkatas lygiai 7 mln. Lt, kas dabar bus 2 mln. EUR su galiuku. Kuri firma grynais jau turi tiek ir sugebės kam reikia paduoti, ta laimės. Visus tuos otkato pinigus turi gauti Santariškių vadukas, čia jo kišenpinigiai. O jau kai atsiras statybininkai, paskui iš tų pačių 2 mln. EUR turės tam otkatą gavusiam vadukui namą 1000 kv.m prie Gedimino kalno pastatyti, truputį jis jiem pamokės algų, bet nedaug. O jau tos visos statybos ir rekonstrukcijos prie Santariškių - nulio vietoj, ten algų nebus, statybininkai atvažiavę tik savo mašinas pasistatys, vasarą pasidegins ir pasimaudys Žaliuosiuose ežeruose - koks gi skirtumas? Vis viena tie 70 mln. Lt/ 20 mln. EUR su galiuku bus prasmegę Savivaldybės bruzgynuose, tiesa dar truputį teks duoti SAM, kitaip užknis. Niu. Tai po visų tų statybų otkatą gavęs Santariškių vadukas savo kokią prarūgusią dukrą apiformins to naujo namuko komendante, paskelbs, jog ten Santariškių filialas nomenklatūriniams vėžiu sergantiems diedams kastruoti.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS