Santaros klinikos artėjant Velykų savaitgaliui įrengė daugiau vietų COVID-19 pacientams | kl.lt

SANTAROS KLINIKOS ARTĖJANT VELYKŲ SAVAITGALIUI ĮRENGĖ DAUGIAU VIETŲ COVID-19 PACIENTAMS

  • 1

Vilniaus universiteto ligoninė Santaros klinikos informuoja artėjant ilgajam Velykų savaitgaliui įrengusi daugiau vietų COVID-19 pacientams.

Klinikose suformuotas papildomas 14 vietų turintis reanimacijos ir intensyviosios terapijos padalinys, pranešė ligoninė.

Atraminė Vilniaus miesto klinikinė ligoninė, išskyrus akušerijos ir vaikų ligų padalinius, taip pat pasirengusi priimti tik COVID-19 ligonius. Nuo penktadienio čia pradeda veikti 50 aktyvaus gydymo ir šešios reanimacijos ir intensyviosios terapijos vietos.

Kaip teigia Santaros klinikų direktorė valdymui Aušra Bilotienė Motiejūnienė, daugėjant sunkesnių būklių pacientų regione, parengtas alternatyvus planas: pacientai būtų išrašomi visą savaitgalį, gydomi tik vidutiniškai sunkios ir sunkios būklės pacientai.

Klinikos informuoja, kad antrosios bangos laikotarpiu didesnė pacientų dalis buvo vyresni nei 75 metų, trečiosios bangos metu didesnis pacientų skaičius, gydomų stacionare, yra 51–60 metų amžiaus grupės.

Kaip teigia direktorė valdymui A. Bilotienė Motiejūnienė, lyginant gruodžio mėnesio sergamumo kilimą su pavasariniu situacija yra stabilesnė, nes klinikose susiformavęs kolektyvinis imunitetas, sergančių medikų skaičius nesiekia procento, yra padedančių savanorių.

Šiuo metu Vilniaus miesto klinikinėje ligoninėje užimta 87 proc. aktyvaus gydymo vietų ir 100 proc. – reanimacijos ir intensyviosios terapijos.

Kitose atraminėse ligoninėse padėtis tokia: Ukmergės ligoninėje užimta 89 aktyvaus gydymo vietos, reanimacijos ir intensyviosios terapijos – 29 proc., Alytaus S. Kudirkos ligoninėje – 55 proc. aktyvaus gydymo vietų ir  50 proc. – reanimacijos ir  intensyviosios terapijos, Druskininkų ligoninėje – 40 proc. aktyvaus gydymo vietų, Trakų ligoninėje – 100 proc.

Santaros klinikose aktyvaus gydymo vietų užimta 76 proc. (121 pacientas, penki pacientai – iki 18 metų), reanimacijos ir intensyviosios terapijos skyriuose – 98 proc. (44 pacientai).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pagaliau

Išaiškėjo susirgimų priežastis - tai kiaušiniai ir gardūs šventiniai kepiniai. Jei rimtai tai ne juokinga bet graudu...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS