Savivaldybė dangoraižio roletų keitimui ketina skirti dešimtis tūkst. Lt | kl.lt

SAVIVALDYBĖ DANGORAIŽIO ROLETŲ KEITIMUI KETINA SKIRTI DEŠIMTIS TŪKST. LT

Savivaldybė ketina išleisti dešimtis ar net šimtus tūkstančių litų naujiems merijos dangoraižio langus dengiantiems roletams. Esą neįmanoma dirbti, nes į kompiuterių ekranus žibina saulė. Bet juk pigiau būtų tiesiog pasukti kompiuterį.

Aiškina sutaupysią

Savivaldybės dangoraižyje įsikūrusių valdininkų kabinetus varsto darbininkai ir matuoja langus. Jie skaičiuoja, kiek prireiks naujųjų nuo saulės apsaugančių vadinamųjų roletų. Miesto politikai suglumę: juk dabartiniams langus dengiantiems roletams – vos aštuoneri metai. Lig šiol dvidešimties aukštų dangoraižyje dėl saulės niekas nesiskundė.

Tačiau savivaldybės Aprūpinimo skyrius mano kitaip.

„Svarstyti roletų medžiagos pakeitimą nuspręsta siekiant sumažinti savivaldybės elektros sąnaudas ir pagerinti darbo sąlygas, nes darbo metu patenkant daug saulės šviesos aptemsta kompiuterio ekranas“, – tokio atsakymo raštu „Vilniaus diena“ sulaukė iš Aprūpinimo skyriaus vedėjo Marato Gafurovo.

Valdininkas dėstė sulaukiąs dangoraižyje dirbančių darbuotojų skundų. Juose rašoma, kad kaitri saulė jiems trukdo dirbti.

„Senoji roletų medžiaga yra nepakankamo saulės pralaidumo. Patalpose dažnai būną karšta ir dėl to naudojama daugiau elektros energijos, nes įjungiama aušinimo sistema“, – nurodė valdininkas.

Esą galutinio sprendimo – pirkti ar ne naujus roletus – dar nėra. Jei tam bus pritarta, merija skelbs viešąjį konkursą. Kiek roletų ruošiamasi įsigyti, valdininkai dienraščiui aiškino dar nežiną. Roletai nuo saulės savivaldybėje įrengti 2004-aisiais.

Pasak M.Gafurovo, iš viso planuojama įsigyti 700 kv. m roletų. „Vilniaus dienos“ skaičiavimais, tai galėtų kainuoti nuo kelių dešimčių iki maždaug 100 tūkst. litų, priklausomai nuo to, kokius roletus savivaldybė pasirinks.

Miesto mero Artūro Zuoko kabinete jų keisti esą bent kol kas neketinama.

Politikai juokiasi

Ar daug darbuotojų skundžiasi kaitria saule? Gal tiesiog paprasčiau kitu kampu pasukti kompiuterio monitorių, kad saulė netrukdytų? O gal nuo kaitros kenčia 19-ame pastato aukšte įsikūręs pats meras A.Zuokas? Į tokius klausimus merijos valdininkai nebuvo linkę atsakinėti.

„Iš tikro tai yra problema: saulė labai šviečia, o roletai neapsaugo. Jie kone permatomi. Ir karšta sėdėti, ir kompiuterio ekraną apšviečia – tikrai nepatogu. Ši pastato pusė (pietinė – red. past.) tikrai kenčia“, – „Vilniaus dienai“ įrodinėjo trejus metus 16-ame dangoraižio aukšte dirbanti Personalo skyriaus direktoriaus padėjėja Laura Grabliauskaitė.

Tačiau tarybos nariams tokios valdininkų dejonės tesukėlė juoką. Iš „Vilniaus dienos“ apie tokius merijos planus išgirdę politikai tik šaipėsi.

„Tai gal tuoj paaiškės, kad kompiuterių monitoriai ar stalai netinka? Teko dirbti toje pietinėje pusėje. Taip, saulė švietė ryškiai, bet nebuvo jokių problemų. Nesuprantu, kas čia staiga atsitiko, kad reikia imti ir keisti? Man nė tokia mintis nebūtų kilusi. Juk tai turėtų nemažai kainuoti“, – šaipėsi tarybos narys Valdas Benkunskas.

Miesto tarybos nariai vienas po kito kartojo: savivaldybės skolos – veik milijardas litų, nejaugi roletai – būtinas pirkinys?

„Gerai, kad nesugalvojo keisti kompiuterių. Gal savivaldybė neturi kur dėti pinigų, o čia į tokius dalykus investuoti? Savivaldybės langai – didžiuliai, atsidarai, ir nereikia nė šviesos degti. Juokinga. Ko gero, kažkas nori pasipelnyti“, – svarstė Tvarkos ir teisingumo partijos atstovas Bronius Cicėnas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

plikis

Roletai bus privalomai vežami Zuoko taxi kuriai bus sumokėta trigubu tarifu iš biudžeto

Vietos savivalda

Vietos savivaldai šis pastatas nepatogus.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS