Savivaldybė skirs 0,8 mln. eurų vilniečių užimtumui didinti | kl.lt

SAVIVALDYBĖ SKIRS 0,8 MLN. EURŲ VILNIEČIŲ UŽIMTUMUI DIDINTI

  • 3

Sostinės savivaldybė sukūrė naują Užimtumo didinimo programą vilniečiams: sostinės taryba pritarė programai, kuriai skirta 806,3 tūkst. Eur, padėsiančiai susirasti darbą tiems, kuriems sudėtinga integruotis į darbo rinką: nėščiosioms, buvusiems globos namų auklėtiniams, prekybos žmonėmis aukoms, neįgaliesiems, asmenims, grįžusiems iš laisvės atėmimo vietų, taip pat asmenims, turintiems pabėgėlio statusą ar kuriems yra suteikta papildoma ar laikinoji apsauga bei kitiems, susiduriantiems su iššūkiais darbo rinkoje.

„Priėmus šią Užimtumo didinimo programą, naudą pajus šimtai vilniečių, kurie šiuo metu sunkiai randa norimą darbą. Aktyviai skatinsime vilniečių užimtumą ir aktyvumą, padėsime kelti kvalifikaciją, kuri atitiks darbo rinkos poreikius, padėsime integruotis į darbo rinką, joje išsilaikyti ir įgyti daug naudingų praktinių įgūdžių. Visa tai padės susirasti darbą, mažins socialinę įtampą ir atskirtį bendruomenėje“, – kalbėjo Socialinių reikalų ir sveikatos departamento direktorius Jonas Bartlingas.

Vienas pagrindinių Užimtumo didinimo programos siekių – padėti sunkiai integruojamiems į darbo rinką bedarbiams įsidarbinti ir užsidirbti pragyvenimui būtinų lėšų. Dar viena prioritetinė sritis – neįgaliųjų įdarbinimas.

Užimtumo didinimo programa orientuota į trumpalaikius ar ilgalaikius bedarbius, kurie yra užsiregistravę Užimtumo tarnyboje ir yra jaunuoliai, buvę globos namų auklėtiniai ir neturintys 25 metų, nėščios moterys, asmenys, grįžę iš laisvės atėmimo vietų, piniginės socialinės paramos gavėjai, prekybos žmonėmis aukos, grįžusieji į Lietuvą nuolat gyventi politiniai kaliniai, tremtiniai, asmenys, patiriantys socialinę riziką bei vyresni kaip 40 metų asmenys. Programoje galės dalyvauti ir neįgalieji, kurie atitiks numatytus kriterijus bei turės galimybes dirbti atsižvelgiant į jų profesinį pasirengimą, sveikatos būklę, kelionės į darbą ir atgal trukmę.

Užimtumo didinimo programoje galės dalyvauti tiek darbo ieškantys, tiek laisvas darbo vietas siūlantys. Darbdaviais galės būti savivaldybės įmonės, akcinės, uždarosios akcinės bendrovės, socialines paslaugas teikiančios ar ne pelno siekiančios įstaigos, nevyriausybinės organizacijos, asociacijos, labdaros ir paramos fondai bei biudžetinės ir viešosios įstaigos, kurių valdyme dalyvauja savivaldybės administracija, seniūnijos bei verslo įmonės, kurios veiklą vykdo sostinėje.

Darbdaviams reikės registruotis Užimtumo tarnybos valdomoje informacinėje sistemoje (uzt.lt) kaip elektroninių paslaugų vartotojams, susikurti vartotojų paskyras, gauti ir pateikti informaciją apie Užimtumo didinimo programose dalyvaujančius asmenis. Darbdaviams už kiekvieną įdarbintą asmenį bus mokamos subsidijos, skirtos darbo užmokesčiui.

Pirmenybė Užimtumo didinimo programoje dalyvausiantiems darbdaviams bus teikiama, jei darbdavys įsipareigos įdarbinti savo įmonėje vieną ir daugiau neįgalių asmenų, taip pat teiks asmeninio asistento paslaugą negalią turintiems asmenims ar prieinama forma ir technologijomis, kurios atitinka jų neįgalumo pobūdį, teiks pagalbą sprendžiant buityje kylančias problemas.

Ką tik tarybos patvirtinta Užimtumo didinimo programa veiks 2019-2020 metais, jos pradžia – gegužę. Vilniaus mieste Užimtumo didinimo programos vykdymą organizuoja Vilniaus miesto savivaldybės administracija, bendradarbiaudama su Užimtumo tarnyba.

GALERIJA

  • Savivaldybė skirs 0,8 mln. eurų vilniečių užimtumui didinti
S. Žiūros nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Mociute

O tai kuo tos pastangos pasirodys ,gal pastatys didele gamykla ir idarbins daug zmoniu ,ar cis tik naujas planas lesoms ,,isisavinti,,?

minde

vln taip gerai gyvena geriausia is visu gal po lygiai padalint.

eilinis

pinigu plovimo budas....

SUSIJUSIOS NAUJIENOS