Savivaldybės atstovė: dėl kompensacijų už šildymą jau kreipėsi beveik 6 tūkst. vilniečių | kl.lt

SAVIVALDYBĖS ATSTOVĖ: DĖL KOMPENSACIJŲ UŽ ŠILDYMĄ JAU KREIPĖSI BEVEIK 6 TŪKST. VILNIEČIŲ

  • 2

Vilniečiai šiemet anksčiau pradėjo teikti prašymus gauti kompensacijas už šildymą, sako Vilniaus miesto savivaldybės Socialinių išmokų skyrius vedėja Ieva Paberžienė.

„Per pirmas keturias rugsėjo darbo dienas prašymus kompensacijoms gauti pateikė 5 956 asmenys. Pernai tuo pačiu metu buvo gauta 4,4 tūkst. paraiškų“, – penktadienį LRT radijui teigė ji.

„Jaučiame, kad tik prasidėjus rugsėjui gyventojai labai aktyviai kreipiasi į savivaldybę dėl  kompensacijų už šildymą“, – pridūrė savivaldybės atstovė. 

I. Paberžienė pabrėžė, kad yra išnarinėti visi žmonių prašymai skirti jiems kompensacijas už praėjusį  šildymą sezoną.    

Tuo metu Klaipėdos miesto vicemerė Vaida Raugelė pranešė, kad dar neišnagrinėta dalis paraiškų, teiktų dėl kompensacijų praėjusį šildymo sezoną. 

Pasak jos, praėjusį šildymo sezoną šildymo kompensacijas iš viso gavo 13,3 tūkst. klaipėdiečių, 0,5 proc. prašymų dar neišnagrinėta nes „jie sudėtingi“.

Jaučiame, kad tik prasidėjus rugsėjui gyventojai labai aktyviai kreipiasi į savivaldybę dėl  kompensacijų už šildymą.

Rugsėjį jau gauta apie 300 prašymų skirti šildymo kompensacijas artėjantį šildymo sezoną.  

Socialinės apsaugos ir darbo viceministras Martynas Šiurkus prognozuoja, kad šiemet kompensacijas gaus mažiau žmonių, nes ketinama atnaujinti turto vertinimą.  

„Esame paskaičiavę, kad dėl turto nevertinimo 27 ar 30 tūkst.  žmonių gavo šildymo kompensacijas, vertinant jų turtą, nebūtų gavę“,  – teigė viceministras.

Jis pabrėžė, kad savivaldybės paraiškas dėl išlaidų dalies už šildymą kompensavimo priima, tačiau jų kol kas nevertina, nes kol kas Seime nepriimtos pataisos dėl kompensacijų prašytojų turto vertinimo.

Seime į pabaigą eina svarstymai, kad būtų grąžintas kompensacijų už šildymą bei kitų socialinių išmokų gavėjų turto vertinimas. Turtas vėl būtų vertinamas prieš prasidedant 2023-2024 metų šildymo sezonui.

Grąžinti iki pandemijos galiojusią tvarką prašo savivalda, pastebėjusi, kad pašalpų ateina prašyti ir tie asmenys, kurie turi daug nekilnojamojo turto.

Valstybės kompensacijos už šildymą nevertinant į jas pretenduojančių žmonių turto skiriamos nuo 2020-ųjų birželio, kai prasidėjo koronaviruso pandemija ir buvo paskelbta ekstremali situacija. Vėliau Seimas įstatymu leido turto nevertinti iki 2024 metų balandžio pabaigos.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

tegul eina š...

Kompensacijas mokame patys sau - niekas iš nieko neatsiranda, mažiausiai prie to prisideda turtuoliai, nes viską gauna iš varguolių, jokie turtai neatsiranda patys iš savęs, pav. iš parduodamų buvusių garsenybių skarmalų, daiktų - jie savaime yra beverčiai, jų kaina kuriama turtuolių iš vergų paimtais pinigais

senis

labai gerai būtu kad kiekvienas kuris kreipiasi gauta kompensacija žinotu kiek ,nes susidaro nuomonė kad ja su kažkuo reikia dalytis nežinant kiek vyriausybė skyria milijonus o kompensacijos galima suskaičiuot ant pirštu tai kur tada pinigai.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS