Šeimų sąjūdžio planuoto mitingo išvakarėse – liberalaus jaunimo akcija prie Prezidentūros | kl.lt

ŠEIMŲ SĄJŪDŽIO PLANUOTO MITINGO IŠVAKARĖSE – LIBERALAUS JAUNIMO AKCIJA PRIE PREZIDENTŪROS

Vilniaus savivaldybė rugsėjo 9-ąją leido organizuoti Lietuvos liberalaus jaunimo (LLJ) akciją prie Prezidentūros.

Savivaldybė BNS patvirtino išdavusi leidimą nevyriausybinės organizacijos renginiui „Už teisės viršenybę ir demokratiją“ rugsėjo 9-osios vidurdienį, kuriame planuojama sulaukti iki 100 dalyvių.

Valandos trukmės akcija vyks Lietuvos šeimų sąjūdžio planuoto mitingo prie Seimo išvakarėse – savivaldybei neišdavus leidimo šiam renginiui, organizatoriai sprendimą apskundė.

„Su policijos ir institucijų pagalba įvertinus planuojamą susirinkimą nepastebėta galimų grėsmių, 100 žmonių nesunkiai gali susirinkti laikantis saugių atstumų ir laikantis visų susirinkimų reikalavimų“, – nurodė savivaldybė.

Pasak savivaldybės, LLJ buvo norėję susirinkimą surengti rugsėjo 10-ąją, tačiau paprašius pasirinkti kitą datą, jie sutiko renginį paankstinti diena.

Organizacijos pirmininkas Lukas Stravinskas BNS tvirtino, kad renginiu norima atkreipti visuomenės dėmesį, jog dalis žmonių „nepritaria tam, ko ir kokiais būdais jie siekia“, turint omenyje rugpjūčio 10-osios riaušes prie Seimo ir atkreipti prezidento, kaip valstybės autoriteto, dėmesį, paprašyti griežtesnės jo reakcijos.

„Kartuvės mitingo metu, prilyginimas galimybių pasų ar vakcinacijos Holokaustui – tai yra visiškas absurdas (...) Norime prašyti žmonių, kad jie nesiimtų tokių smurtinių priemonių, kad laikytųsi įstatymų. Pačios akcijos pavadinimas – „Už teisės viršenybę ir demokratiją“, tad jei žmonės nepritaria tam tikriems teisiškai, demokratiškai išrinktos valdžios sprendimams, tokiais pačiais teisėtais būdais turėtų ir siekti atkreipti dėmesį, jeigu jiems kažkas nepatinka“, – sakė L. Stravinskas.

Anot jo, organizatoriai ketino akciją organizuoti rugsėjo 10-ąją prie Seimo, tačiau jų savivaldybės atstovai paprašė pasirinkti kitą vietą ir laiką.

„O kadangi darome renginį prie Prezidentūros, norime atkreipti ir prezidento dėmesį, kad jis, kaip valstybės vadovas, pagrindinis Konstitucijos sergėtojas mūsų valstybės, turėtų griežčiau reaguoti į tokius atvejus. Nes po rugpjūčio 10-osios įvykių sulaukėme tik feisbuko įrašo, tuo ir pasibaigė“, – teigė L. Stravinskas.

„Sunku spekuliuoti, bet, matyt, tie žmonės ir be savivaldybės leidimo rinksis rugsėjo 10-ąją. Tai jie prezidento klausytų, matyt, labiau, negu Vyriausybės, nes protestuoja prieš Vyriausybę“, – kalbėjo jis.

Vilniaus savivaldybė antradienį nusprendė panaikinti leidimą Lietuvos šeimų sąjūdžio organizuojamam mitingui. Ji sprendimą argumentavo per dideliu mitinguotųjų skaičiumi ir žvalgybos perspėjimais apie išaugusią smurtinių išpuolių per protestus tikimybę ir kitus galimus pavojus. Šeimų sąjūdis sprendimą apskundė teismui.

Prašymas leisti mitinguoti buvo persvarstytas po to, kai rugpjūtį prie Seimo, po mitingo dėl Vyriausybės planuojamų ribojimų neturintiems COVID-19 imuniteto, kilo riaušės.

Tame mitinge dalyvavo apie 5 tūkst. žmonių. Lietuvos šeimų sąjūdis teigia neprisidėjęs prie šio protesto organizavimo. Savivaldybė rengti šį mitingą leidimą išdavė mokytojai Astrai Astrauskaitei.

Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla yra sakęs, jog, policijos vertinimu, kelių tūkstančių žmonių renginiai prie parlamento neturėtų vykti, nes tam nėra pakankamai vietos. Pareigūnai taip pat planuoja atitverti parlamentą 75-ių metrų atstumu, kokio privalu laikytis protestuojant prie Seimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Yvas

Maži sumauti RUDNOSIUKAI. XУ... карта.

Andrius

Netikėjo manim, kad mokyklos yra liberastiško smegenų plovimo lizdai. Štai rezultatai.

Anonimas

visdėlto gerai kad išeis ir pasirodys,sako net 100 bus tai ir sužinosim koks santykis vienaip ar kitaip galvojančių Lietuvoje.Ir kokia nuomonė tikrai dominuojanti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS